Koรง Holding’e baฤlฤฑ Tรผpraล, Rusya’nฤฑn aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ haritalarda yasa dฤฑลฤฑ “IลฤฐD ham petrolรผnรผn Batman’daki rafineriye ulaลtฤฑฤฤฑ iddialarฤฑ รผzerine bir aรงฤฑklama yapmฤฑล, Sosyal medyadaki haberler ve iddialarฤฑn tรผmรผyle gerรงek dฤฑลฤฑ olduฤunu bildirmiลti. Buna raฤmen Bilal Erdoฤan, ฤฐtalya’nฤฑn Corriere della Sera gazetesine verdiฤi rรถportajda, IลฤฐD petrolรผ konusunda Koรง Grubu’na gรถnderme yaptฤฑ.
Muhabirin, “Sizin ya da kardeลinizin tankerleri farkฤฑnda olmaksฤฑzฤฑn IลฤฐD’in petrolรผnรผ de satฤฑyor olmasฤฑn?” sorusuna, “Tรผrkiye Kรผrt petrolรผ satฤฑyor, Ancak Rus haritasฤฑna bakฤฑlฤฑrsa Suriyeli Kรผrtler IลฤฐD’in petrolรผnรผ Koรง ailesinin sahibi olduฤu Tรผpraลโa getiriyor. Koรง ailesi petrolรผ, belgesi olan kaynaklardan satฤฑn aldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylรผyor. Onlara sormayฤฑ deneyin” diye yanฤฑt verdi.
Tรผpraล, iddialar รผzerine, “Batman Rafinerimizde iลlenen ham petrol TPAO’dan (Tรผrkiye Petrolleri Anonim Ortaklฤฑฤฤฑ) ve Tรผrkiye’de ham petrol รผretim lisansฤฑ olan รผretici firmalardan tedarik edilmektedir. Ayrฤฑca, diฤer rafinerilerimizde iลlenen ham petrol de tamamen yasal kaynaklardan, uluslararasฤฑ dรผzenlemelere uygun olarak temin edilmektedir. Buna ilaveten, sektรถrรผmรผz regรผle bir sektรถr olup, Rafinerilerimize yapฤฑlan ham petrol ikmallerine iliลkin tรผm bilgiler, yรผrรผrlรผkte olan mevzuat รงerรงevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluลlarฤฑ ile paylaลฤฑlmaktadฤฑr ve bรผtรผn rakamlarฤฑmฤฑz ลeffaftฤฑr” aรงฤฑklamasฤฑ yapmฤฑลtฤฑ.
IลฤฐD PETROLร ฤฐรฤฐN ESAD’I DA SUรLADI
Bilal Erdoฤan, rรถportajฤฑn ilerleyen bรถlรผmรผnde, “IลฤฐD petrolรผ” iรงin bu kez Suriye Devlet Baลkanฤฑ Esad’ฤฑ suรงladฤฑ.
“IลฤฐD koalisyon gรผรงlerinin ortak dรผลmanฤฑysa, o halde Esadโa yaklaลmanฤฑn zamanฤฑ deฤil mi?” sorusuna Bilal Erdoฤan’ฤฑn yanฤฑtฤฑ, โEsad kimin dรผลmanฤฑ? IลฤฐD’in petrolรผnรผ takip edersen Esadโฤฑ bulursun. Esad’ฤฑn baลka kaynaฤฤฑ olmadฤฑฤฤฑ iรงin IลฤฐD’in petrolรผyle para kazanma รงabasฤฑnda” oldu.
TAYYฤฐP ERDOฤAN’IN ฤฐSVฤฐรRE’DEKฤฐ HESAPLARI DA SORULDU
Corriere della Sera muhabiri, “Wikileaks kaynaklarฤฑna gรถre, ailenizin 2010โda ฤฐsviรงreโde sekiz hesabฤฑ mevcuttu. Babanฤฑz, dรผฤรผnรผnรผzdeki takฤฑlar ve bir iล adamฤฑnฤฑn siz ve kardeลlerinizin yurt dฤฑลฤฑ eฤitimleriniz iรงin yaptฤฑฤฤฑ baฤฤฑล diye aรงฤฑklama yapmฤฑลtฤฑ” diye hatฤฑrlattฤฑ.
Bilal Erdoฤan, “Bu doฤru deฤil. ฤฐsviรงreโde hiรงbir hesabฤฑmฤฑz yok. Babam bรถyle bir aรงฤฑklama yapmadฤฑ. ABD elรงiliฤindeki gรถrevliler bazฤฑ kiลilerle gรถrรผลtรผler ama bรผtรผnรผyle temelsiz iddialar. Birรงok ลeyi karฤฑลtฤฑrฤฑyorlar. Tรผrkiyeโde dรผฤรผnlerde geline altฤฑn takฤฑ hediye edilir ve gelinliฤe iliลtirilir. Ben ve kardeลlerim yurt dฤฑลฤฑ eฤitimlerimiz iรงin Tรผrk yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑndan eฤitim bursu aldฤฑk” dedi.
รLKEDEN KAรTINIZ MI?
“ฤฐtalyaโya kaรงtฤฑฤฤฑnฤฑz sรถyleniyor. รlkeniz saldฤฑrฤฑ altฤฑndayken burada bulunmanฤฑz garip deฤil mi?” sorusuna ise Bilal Erdoฤan, โRusyaโyla bu durumu tahmin etmiyordum. Tรผrkiyeโde olmak isterim ama insani boyutta birรงok ilgi alanฤฑm var. Tรผrkiye dikkatim daฤฤฑlฤฑyor. ฤฐki รงocukla burada bulunmak kolay deฤil, รผlkeye ve okula uyumlarฤฑ zor oluyor ancak burada konsantre olabiliyorum. Her ne kadar bรผtรผn bu suรงlamalar yoฤunlaลmamฤฑ olumsuz etkilese de. Bu sabah Bolognaโda bir avukatla gรถrรผลtรผm, รงรผnkรผ gazetede Floransaโda birinin beni kara para akladฤฑฤฤฑm iรงin suรงladฤฑฤฤฑnฤฑ okudum” yanฤฑtฤฑnฤฑ verdi.







