Bill Gates 2022'nin ikinci yarısı için umutlu konuştu

Bill Gates 2022'nin ikinci yarısı için umutlu konuştu

Bill Gates, mevcut dalgalanma azaldığında, ülkelerin 2022'nin geri kalanında “çok daha az vaka” görmeyi bekleyebileceğini ifade etti.

A+A-

Covid'in omikron varyantı şu anda ABD'yi ve dünyanın geri kalanında rekor kıran bir hızla artıyor ancak Bill Gates ufukta umut görüyor. Gates, mevcut dalgalanma azaldığında, ülkelerin 2022'nin geri kalanında “çok daha az vaka” görmeyi bekleyebileceğini ifade etti. Bu gerçekleştiğinde, diye devam edeni Gates, Covid büyük olasılıkla “mevsimsel grip gibi tedavi edilebilir” dedi.

Microsoft'un kurucu ortağı benzer tahminlerde bulunan ilk kişi değil. Bazı uzmanlar, omicron'un hızlı yayılmasının kesinlikle tehlikeli olsa da, Covid pandemisini çok daha az şiddetli bir "endemik" aşamaya yönlendirmeye yardımcı olmak için yeterli sayıda insana "doğal bağışıklık" sağlayabileceğini söylüyor.

Gates, bu senaryoya değindi ve "omicron'un en azından gelecek yıl için çok fazla bağışıklık yaratacağını" öngördü. Gates, Covid sonunda endemik hale geldiğinde, "tıpkı yıllık grip aşıları gibi, bir süreliğine Covid için yıllık aşılar yapmamız gerekebilir" diye ekledi.

İlgili Haberler