Binance ile SEC arasında anlaşma

Binance ile SEC arasında anlaşma

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile geçici bir anlaşma imzaladı

A+A-

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve Binance.US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ABD'li müşteri varlıklarının, düzenleyici kurum tarafından bu ay açılan kapsamlı bir dava sonuçlanana kadar ABD'de kalmasını sağlamak üzere bir anlaşma imzaladı.

Cuma günü geç saatlerde dosyalanan mahkeme belgelerinde açıklanan anlaşma, davayı denetleyen federal yargıcın onayını gerektiriyor. ABD'li müşteri varlıklarının denizaşırı ülkelere çıkmasını engellemek için yapılan anlaşma, yalnızca Binance.US çalışanlarının bu varlıklara erişimine izin veriyor.

SEC, 5 Haziran'da Binance, CEO'su ve kurucusu Changpeng Zhao ve Binance.US'nin operatörüne dava açarak Binance'in işlem hacimlerini yapay olarak şişirdiğini, müşteri fonlarını yönlendirdiğini, ABD'li müşterileri platformundan kısıtlamadığını ve yatırımcıları piyasa gözetim kontrolleri konusunda yanlış yönlendirdiğini iddia etmişti.

Bu dava ve bir gün sonra SEC tarafından Coinbase'e (NASDAQ:COIN) karşı açılan dava, ABD'li düzenleyiciler tarafından sektöre yönelik baskıların artırıldığını göstermişti.

SEC konu ile ilgili olarak bugün açıklamada, Binance.US müşterileri için alınan acil yardım kararının varlıklarını koruyacağını ve bu varlıkları çekmeye devam edebilmelerini sağlayacağını söyledi.

SEC'in icra bölümü direktörü Gurbir Grewal açıklamasında, "Changpeng Zhao ve Binance'in platform müşterilerinin varlıklarının kontrolüne sahip oldukları ve müşteri varlıklarını istedikleri gibi karıştırabildikleri veya müşteri varlıklarını yönlendirebildikleri göz önüne alındığında, bu yasaklar yatırımcı varlıklarını korumak için çok önemli," dedi.

Bir Binance sözcüsü Cumartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi "SEC'in acil yardım talebinin tamamen yersiz olduğunu savunmamıza rağmen, bu talep üzerindeki anlaşmazlığın karşılıklı olarak kabul edilebilir şartlarda çözülmesinden memnuniyet duyuyoruz. Kullanıcı fonları Binance'e bağlı tüm platformlarda her zaman güvende olmuştur ve olmaya da devam edecektir."

Dosyalarda, önerilen anlaşmadaki diğer hükümler uyarınca, Binance.US'in küresel borsa çalışanlarının erişemeyeceği yeni kripto cüzdanları oluşturacağı, SEC'e ek bilgi sağlayacağı ve hızlandırılmış bir keşif programını kabul edeceği belirtildi.

Binance'in ABD'deki iştiraki geçen hafta dolar mevduatlarını durdurmuş ve SEC'in bir mahkemeden varlıklarını dondurmasını istemesinin ardından müşterilere dolar fonlarını çekmeleri için 13 Haziran'a kadar süre vermişti.

İlgili Haberler