Binance'a Fransa'da kara para aklama soruşturması

Binance'a Fransa'da kara para aklama soruşturması

Binance Fransa'da yasa dışı müşteri toplama nedeniyle soruşturma altında.

A+A-

Binance, Fransa'da yasa dışı müşteri toplama ve kara para aklama iddiası nedeniyle soruşturma altında. Fransız Le Monde gazetesinin Cuma günü bildirdiğine göre, en büyük kripto para borsası olan Binance, Paris savcılığı tarafından hem yasadışı müşteri toplama hem de ağırlaştırılmış kara para aklama suçlarından ön soruşturma altında.

Bir Binance sözcüsü konu ile ilgili olarak, "Fransa'da, düzenleyiciler ve müfettişler tarafından yerinde yapılan ziyaretler, tüm finans kuruluşlarının uyması gereken düzenleyici yükümlülüklerin bir parçası. Geçtiğimiz hafta ilgili makamlar tarafından yerinde bir ziyaret gerçekleştirdik. Kullanıcılarımız hakkındaki bilgilerin güvenli bir şekilde tutulduğunu ve yalnızca belgelenmiş uygun gerekçelerin alınması üzerine devlet yetkililerine verildiğini söylemek dışında, kolluk kuvvetleri veya düzenleyici soruşturmaların ayrıntıları hakkında yorum yapmayacağız," " dedi.

Paris savcılığı konu hakkındaki yorum talebine yanıt vermedi.

Fransa'da başlatılan soruşturma ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) 5 Haziran'da şirketi menkul kıymetler yasalarından kaçınmakla suçlama kararı da dahil olmak üzere Binance için çeşitli aksaklıkları takip ediyor. 

Cuma günü erken saatlerde şirket, sanal varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek için kayıt gereksinimlerini karşılayamadığı için Hollanda pazarından ayrıldığını açıklamıştı.

Geçen yıl Mayıs ayında Binance, Fransa'nın piyasa düzenleyicisine kaydolduğunu ve Fransa'da bölgesel bir merkez açmaya çalıştığını açıklamıştı.

Bir grup Fransız kripto yatırımcısı Aralık ayında Binance aleyhine bir suç duyurusunda bulunmuş ve Binance'i halkı yanıltmak ve yasal olarak izin verilmeden önce hizmetlerini tanıtmakla suçlamıştı.

Paris savcılarının ön soruşturmasına yol açanın bu şikayet olup olmadığı henüz belli değildi.

İlgili Haberler