Bir dönemin efsane tavuk markası satılıyor

Bir dönemin efsane tavuk markası satılıyor

Köytür Tavukçuluk, Şenpiliç bünyesine dahil olacak

A+A-

Son aylarda Türkiye'nin beyaz et sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Matlı Holding ve Keskinoğlu arasında nisan ayında gerçekleşen anlaşmanın ardından şimdi de YEMSEL Tavukçuluk Hayvancılık Yem Hammaddeleri San. ve Tic. A.Ş'nin hisselerinin tamamı, Şenpiliç Gıda Sanayi'ye devredilmeye hazırlanıyor.

Ekonomim gazetesinden Kerim Ülker'in aktardığına göre, anlaşma tamamlandığında YEMSEL, Şenpiliç bünyesine dahil olacak. Resmi kayıtlarda YEMSEL olarak geçen satılan şirket, Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan Köytür Piliç. 1965 yılında Mehmet Çakır tarafından kurulan Köytür, ekonomik sıkıntılarla boğuşarak 2015 yılında iflas erteleme istemiş ve kayyum atanmıştı.

Borçlarını ödemekte zorlanan Köytür, 2020 yılında iflasını açıklamıştı. Şenpiliç ise Türkiye'nin "En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu" içinde 71. sırada bulunuyor. 1978'de kurulan Şenpiliç, 3 bin 700'den fazla çalışanı, 425 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 3 milyar TL'ye yakın cirosuyla Türkiye'nin en büyük entegre piliç eti üreticilerinden biri konumunda.

29 damızlık çiftlik, 3 kuluçkahane, 3 yem fabrikası ve 3 kesimhanesi bulunan Şenpiliç'in İstanbul dışında Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Karabük, Konya, Lüleburgaz, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Sakarya ve Samsun'da da müdürlükleri mevcut. Bu büyük satışla, Türkiye'nin beyaz et sektöründe yaşanan değişim ve büyüme süreci devam ediyor.

Şenpiliç hakkında

Şirket, 1978 yılında Haşim Gürdamar tarafından Şen Tavuk adıyla kurulmuş olup ağırlıklı olarak et ürünleri üretimi yapmaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yer almaktadır.

Şenpiliç, piliç, sakatat, şarküteri, köfte ve kebap üretimi yapmaktadır. Şirketin, Söğütlü ve Kadirli'de kesimhane, Sakarya ve Adana'da canlı üretim tesisleri ve Adana'da yem fabrikası bulunmaktadır. Şenpiliç, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi listesinde 71. sıradadır

Etiketler : ,