Birleşik Arap Emirlikleri gri liste için izlemede

Birleşik Arap Emirlikleri gri liste için izlemede

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara para aklanması ve terörizmin finansmanını önlemedeki eksikleri nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’ni bu yıl gri listeye alabilir.

A+A-

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara para aklanması ve terörizmin finansmanını önlemedeki eksikleri nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’ni bu yıl gri listeye alabilir. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Orta Doğu’nun finans merkezi olan BAE’nin gri listeye alınması, Mali Eylem Görev Gücü’nün 30 yıllık tarihindeki en büyük adımlardan biri olabilir. Grup konu hakkındaki kararını Şubat ayının sonunda verecek. FATF’nin gri listesinde Arnavutluk, Suriye, Güney Sudan gibi 23 ülke yer alıyor.

BAE Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Ofisi Yöneticisi Hamid El Zaabi Bloomberg News’e uluslararası finansal sistemin bütünlüğünü korumaya bağlı olduklarını, mali suçla mücadele için ortaklarıyla yakın işbirliğinde olduklarını söyledi.

FATF 2020’de ülkeye ‘kara para aklama/terör finansmanında kullanılmaması için sistemde temel ve büyük değişiklikler olması gerektiği’ uyarısında bulunmuştu. Uyarı sonrası BAE küresel standartlara uyum sağlamak için çeşitli adımlar atmıştı.