BIS iklim değişikliği finansal krizi tetikleyebilir

BIS iklim değişikliği finansal krizi tetikleyebilir

BIS iklim değişikliğinin bir sonraki sistemik mali krizi tetikleyebileceğini ve merkez bankalarının riskleri azaltmadaki rolünü sorgulayabileceği konusunda uyardı

A+A-

Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements-BIS) iklim değişikliğinin bir sonraki sistemik mali krizi tetikleyebileceğini ve merkez bankalarının riskleri azaltmadaki rolünü sorgulayabileceği konusunda uyardı.
BIS, küresel ısınmanın 1,5 santigrat derecenin altında sınırlandırılmasının, mevcut fosil yakıt rezervlerinin büyük bir kısmını toprak altında tutmayı gerektirerek fosil yakıt üretim şirketlerinin ve daha geniş finansal sistemin değerlemesinde potansiyel riskler yaratacağını belirtti.

BIS, "İklimde dönüm noktalarının aşılması mali zararların ölçülmesini imkansız kılacak felaket ve geri dönüşü olmayan etkilere yol açabilir." dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.