BIST 100, 8400'ü aşabilir mi?

BIST 100, 8400'ü aşabilir mi?

İntegral Yatırım Menkul Değerler'in haftalık borsa strateji bültenine göre, BIST 100'ün pozitif seyri devam ediyor

A+A-

Bültene göre, endeks haftaya başladığı güçlü alımlar sonrası bir miktar denge kaybetse de Cuma günü %1,4'lük yükseliş endeksi destekledi. Bankalar oldukça iyi bir performansla haftayı %6,7'lik getiri ile tamamladı. Menkul kıymet yatırım ortaklıkları %17,5, sigorta sektörü %11,9 ve ulaştırma %7 yükseliş ile hafta genelinde hakimiyet sağladı. İletişim, turizm ve ticaret sektörleri yataya yakın değer kaybetti.

S&P not görünümünün negatiften durağana çekilmesi ve Türkiye'ye yönelik olumlu gelişmeler, borsa endeksinin pozitif seyrini desteklemeye devam ediyor.

Stratejik olarak bilanço beklentisi olan hisselerde var olmak şu dönem için iyidir. Ancak zirve seviyesi yakınlarından hisse değiştirmek oldukça sıkıcı olabilir. 8400 seviyesi aşılmadıkça bu seviyeden gelen kar realizasyonları olabilir. Bu durumda 8200 - 8000 bölgesi destek görevi görmeye devam edecektir. Geri çekilmelerde beklentisi olan hisseleri değerlendirmek ya da 8400 seviyesi üzerinde birkaç günlük kapanış teyidini gördükten sonra değerlendirmek taktiksel olarak uygun olabilir.

İlgili Haberler