Goldman Sachs, Nasdaq'ta yeni bir ralli ihtimalinin güçlendiğini açıkladı

Goldman Sachs, Nasdaq'ta yeni bir ralli ihtimalinin güçlendiğini açıkladı

Goldman Sachs, Nasdaq'ta teknoloji hisselerinde ralli bekliyor

A+A-

Goldman Sachs Group stratejistleri, geçen ay yaşanan Nasdaq 100'ün bu yılki en büyük aylık düşüşünün ardından ABD teknoloji hisselerinde bir ralli beklediklerini açıkladı.

Stratejistler, satışların, kazanç tahminlerinin hala yükseldiği bir dönemde teknoloji hisseleri için tarihsel olarak ucuz değerlemelere yol açtığını söylüyorlar. Analistler, özellikle PEG (Price/Earnings to Growth) oranı olarak bilinen, kazançlara ve uzun vadeli büyümeye göre fiyatı hesaplayan bir değerleme ölçütüne işaret ediyorlar.

Goldman'ın analizi, en büyük yedi teknoloji hissesinin 1,3 PEG oranına sahip olduğunu, buna karşılık medyan S&P 500 hissesinin 1,9 olduğunu gösteriyor. Bu, Ocak 2017'den bu yana görülen en büyük iskonto ve son on yılda sadece beş kez ulaşılan bir seviye.

Stratejistler çalışmada, "Düşen değerlemeler ve iyileşen temeller arasındaki ayrışma yatırımcılar için bir fırsatı temsil ediyor" dedi.

Teknoloji hisseleri yıla yapay zeka konusundaki heyecanla yükselen bir ralliyle başlarken, son aylarda iyimserlik azaldı ve Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına dair endişeler arttı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Eylül ayını, Aralık 2022'den bu yana en büyük aylık düşüşle tamamladı.

Ancak artı odak noktasının üçüncü çeyrek kazançlarına dönmesiyle birlikte, teknolojiye ilişkin beklentiler piyasanın geri kalanından daha iyi durumda. Citigroup Inc. endeksi, teknoloji hisseleri için kar yükseltmelerinin hala not düşürmelerden fazla olduğunu gösteriyor. Bloomberg Intelligence tarafından derlenen verilere göre, analistler teknoloji kazançlarının üçüncü çeyrekte bir önceki yıla kıyasla %4,3 artmasını bekliyor.

Stratejistler, geçmişin sektörün raporlama sezonundaki performansı için de iyiye işaret ettiğini söyledi. En büyük teknoloji hisselerinin 2016'dan bu yana eşit ağırlıklı S&P 500'ün %60'ından fazlasını, tipik olarak yüzde 3 puan daha iyi performans gösterdiğini söylediler. Bu durum, sezona girerken tahminler yükseldiğinde bile geçerli.

Stratejistler, S&P 500'ün 2023'ü 4.500 puanda - mevcut seviyelerin yaklaşık %5 üzerinde - bitirmesini bekliyor ve ABD derin bir resesyondan kaçınabilirse 12 ay içinde daha fazla yükseliş görüyor.

İlgili Haberler