BİST 100'de baskı sürecek mi, dolarda hedef 36 TL mi?

BİST 100'de baskı sürecek mi, dolarda hedef 36 TL mi?

BİST 100 Endeksi'nin yönünü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in notu ve dolardaki talep belirleyecek.

A+A-

Piyasalar kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in yarın açıklayacağı Türkiye ekonomisinin not görünümü öncesinde oldukça hareketli. Altın ve dolarda sert hareketler yaşanırken, piyasa aktörleri yıl sonu tahminlerini revize etmeye başladı. Bununla birlikte HSBC Global Research, yıl sonu USD/TRY tahminini 33 TL'den 36 TL'ye yükseltti. Kurum, yeni tahmininin TCMB'nin reel döviz kuru artışına ilişkin yönlendirmesine dayandığını belirtti.

Peki bugün Borsa İstanbul'da nasıl bir seyir hakim olacak?

Piyasa analistlerine göre BİST 100 Endeksi güne yatay bir başlangıç yapacak. Bazı hisselerde bilanço bazlı pozitif hareketlerin olabileceğini ifade eden analistler, yatırımcılarda risk iştahının düşük olduğuna dikkat çekiyor

Yapı Kredi Yatırım analistlerine göre 8.900 ilk önemli direnç noktası olmaya devam edecek. Endekste bu seviye altındaki hareketlerin ise aşağı baskıyı sürdüreceğini ifade eden analistler ''Bu durumda ilk etapta 8,700 olmak üzere 8,550 seviyesini hedefleyecek aşağı hareket etkisini sürdürebilir. Endeksin satış baskısından kurtularak yukarı ataklarında yeniden güç kazanabilmesi için bir üst noktada bulunan 9,050 direncinin aşılması gerekiyor. Dolayısıyla 9,050 altında olumsuza dönen ve şu aşamada taban oluşumuna yönelik bir sinyalin bulunmadığı kısa vadeli teknik yapı içerisinde yeniden yükseliş yönünde pozisyon almak için 9,050 direncinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz.'' değerlendirmesinde bulunuyorlar.

İlgili Haberler