BIST 100'de kritik haftada ana destek hangi seviyede

BIST 100'de kritik haftada ana destek hangi seviyede

Borsada BIST 100 endeksnin seçimden önceki son haftaya yükselişle başlaması bekleniyor. İşte BIST 100'ün destek noktaları ve hareketli olması beklenen hisseler

A+A-

Yeni haftaya alım eğilimi ile başlanması beklenen BİST 100 Endeksi'nde 9.000 seviyesi ilk önemli destek noktası olarak takip edilecek. AKBNK, THYAO, KCHOL ve TUPRS'ın ise günün hareketli hisseleri olması bekleniyor.

BIST 100 Endeksi geçen haftayı yüzde 3,2 artışla kapattı. Yeni haftaya alım eğilimi ile başlanması beklenen endekste 9.000 seviyesi ilk önemli destek noktası olarak takip edilecek.

Yapı Kredi Yatırım, geçen hafta 8. 700 desteğini korumayı başaran geri çekilmelerin ardından, piyasada yukarı hareketin hakim olduğunu gözlendiğini belirtiyor. Yeni haftaya alım eğiliminin devamıyla başlanmasını bekleyen kurumun raporuna ''Piyasada, seans içi harekette 9.000 seviyesini geri çekilmelerde artık ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz. 9,000 üzerindeki hareketlerin ise tepki alımlarını bir üst noktada bulunan 9.250 seviyesini aşma çabasına yönelteceğini düşünüyoruz. 9. 250 direncinin aşılmasıyla ise yukarı hareket 9.400 seviyesini hedefleyecek potansiyelin devamını getirecektir. 8.700 üzerinde başlayan ve 8.900 direncinin aşılmasıyla güç kazanan yukarı hareketin, şu aşamada devam potansiyelini koruyacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan ilk önemli destek olarak izlediğimiz 9.000 altındaki olası hareketlerin ise piyasada yeniden zayıflama sinyali oluşturabileceğini göz önünde bulunduruyoruz.'' değerlendirmesi yapıldı.

İş Yatırım teknik bültenine göre ise bugün hareketlenmesi beklenen hisseler ise şöyle:  AKBNK, THYAO, KCHOL, TUPRS

 

İlgili Haberler