BIST 100'de yeni yükselen trend başladı mı?

BIST 100'de yeni yükselen trend başladı mı?

BİST 100 Endeksi 10 bin psikolojik sınırını aştı. Peki teknik göstergeler ne diyor, yükselen trend başladı mı?

A+A-

BİST 100 Endeksi haftaya olumlu bir başlangıç yaparken, 10.000 olan psikolojik direnç seviyesini aştı. Geçen hafta  9600-9850 bandında üçgen formasyon şeklinde sıkışma gösteren endekste bu formasyonun yukarı tamamlanması için 9850 olan önceki zirvenin aşılması önemli olarak gösteriliyordu. QNB Finansinvest 30 Nisan 2024 teknik analiz bülteninde göre endeks destek bölgesinde güç toplamasının ardından gelen alımlarla birlikte 9850’nin üzerine yönelim sonrasında sıkışma bölgesini yukarı tamamlamış oldu. Böylece endekste yeni bir yükselen trend başladı.

Trade pozisyonu

Endekste kısa ve orta vadeli görünümün güçlü olduğu belirtilen analizde ''Endekste kısa vadede 10.000’in üzerinde 10.100 ve 10.200 dirençlerine doğru yükselişin devam ettiğini görebiliriz. 9850 olan önceki zirve destek konumunda iken, bu seviyenin üzerinde kısa vadeli yön yukarı kalmaya devam edecek. 9850’nin üzerinde ek alım yapılabilir ve trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz.'' değerlendirmesine yer verildi.

Borsada kar realizasyonu

Endekste önümüzdeki dönemde yeniden ara ara kâr realizasyonları ile geri çekilmeler, düzeltme hareketleri görülebileceği konusunda uyarıda bulunulan bültende ''Ancak orta vadeli olarak endekste yönün yukarı olduğunu düşünüyoruz. Ara ara yaşanabilecek geri çekilmeler endeksin güç toplaması için olağan ve sağlıklı bir durum olarak değerlendirilebilir. Bankacılık endeksinde 13.000 desteği üzerinde görünüm olumlu. 14.000 hedef direnç olarak öne çıkıyor.'' yorumu yapıldı

S&P’nin Türkiye’nin kredi not görünümü

Cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’nin kredi not ve görünümüne ilişkin değerlendirmesi yağacağı hatırlatmasında bulunan  QNB Finansinvest, karar öncesinde kredi notunda artırım beklentileri ile bu hafta içerisinde BIST’te yukarı yönlü hareketin devamının görülebileceğini ifade ediyor. 

Dolar bazlı BİST 100 Endeksi

Yapı Kredi Yatırım'ın teknik analiz bülteninde ise yukarı yönlü atakların süreceği belirtilerek ''İlk etapta USD bazında Eylül 2023'te test edilen 314 seviyesine denk gelen 10,200 olmak üzere, ardından ise 324 USD' nin (10.500) hedef direnç olarak gündeme geleceğini söyleyebiliriz. Şu aşamada kısa vadeli yükseliş potansiyelini sürdüren piyasada, bir alt noktada ise 9,450 seviyesini kısa vadeli ana destek noktası olarak almaya devam ediyoruz. 9,450 üzerindeki hareketlerin ise piyasadaki yükselişi sürdüreceğini düşünüyoruz.'' değerlendirmesine yer verildi

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Beş aracı kurum Garanti Bankası GARAN hissesi ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Halk Yatırım, Alnus Yatırım, Garanti BBVA Yatırım, Şeker Yatırım ve İntigral Yatırım Arçelik ARCL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti.

İlgili Haberler