BIST 100'ün hedefi 11.500 !

BIST 100'ün hedefi 11.500 !

ICBC Yatırım'ın 2024 Strateji Raporu'na göre, BIST100 için 12 aylık hedef değer 11.500 olarak belirlendi. Raporda beğenilen potansiyeli yüksek hisselere de yer verildi.

A+A-

ICBC Yatırım, 2024 Strateji Raporu'nu yayınladı. Rapor, küresel ve Türkiye ekonomisine ilişkin öngörüleri ve BIST100 için hedef değeri içeriyor. Rapor göre BIST100 için 12 aylık hedef değer 11.500 olarak belirlendi. Bu da mevcut seviyeden %38 yukarı yön potansiyeli anlamına geliyor.

ICBC Yatırım 2024 Strateji Raporu 

Borsa İstanbul: Ekonomi Rayına Oturuyor

Küresel zemin: Daha yavaş büyüme, gevşeme döngüsünün başlangıcı. Küresel enflasyon işsizlik oranlarında önemli bir artışa neden olmadan veya büyümeye çok zarar vermeden 2023'te zirveye ulaştı. Global merkez bankaları 2023'ün son çeyreğinde faiz artışlarına son verdi ve gevşemenin 2024’ün ortalarında başlaması bekleniyor. Düşüş eğiliminin devam etmesi beklense de 2024 yılında enflasyon ve faizler hala yüksek seyredecektir.

Türkiye: 2024 yılının büyük bölümünde daha yavaş büyüme, sıkı para politikası. Global merkez bankaları bir gevşeme döngüsüne doğru ilerlerken, TCMB'nin enflasyonda belirgin bir düşüş eğilimi oluşana kadar 2024 yılının büyük bölümünde sıkı para politikasını sürdürmesi bekleniyor. Yüksek faiz oranları iç talebi baskılayacak ve kısa vadede büyümeyi yavaşlatacak, orta-uzun vadede ise güven oluşturacak ve öngörülebilirliği artıracaktır.

Yatırımcı kompozisyonunun değişmesi: BIST'in ana itici gücü son yıllarda yerel bireysel ve kurumsal yatırımcılar olurken, yabancı kurumsal yatırımcıların payı Ekim 2019'dan beri düşüş eğilimindeydi. Faiz artışlarının ardından bazı yerli yatırımcılar için sabit getirili araçlar bir alternatif olabilirken, son dönemde uluslararası yatırımcılardan gelen girişler 2024 için umut verici.

Karlılık görünümü kısa vadede enflasyon muhasebesi sebebiyle karmaşık. Enflasyon ve düşük faiz oranları destekleyici olsa da, zayıf kur ve dış talep, 9A23'te finans dışı şirketlerin karlılığında önemli bir yavaşlamaya neden oldu. Sıkı para politikasının 2024 yılında özellikle faize duyarlı sektörlerde net kar büyümesinde yavaşlamaya neden olması bekleniyor. Enflasyon muhasebesine geçişle birlikte karlılığın öngörülebilirliği ilk başlarda azalacaktır. Bankalar, bazı finansal şirketler ve fonksiyonel para birimi olarak döviz kullananlar enflasyon muhasebesini uygulamayacak, bu da kar büyüme analizini daha da karmaşık hale getirmektedir.

BIST100 için 12 aylık hedef değerimiz 11.500 ve bu da mevcut seviyeden %38 yukarı yön potansiyeline işaret ediyor.

En beğendiğimiz banka hisseleri

AKBNK, GARAN, YKBNK

Banka dışı şirketler

AEFES, BIMAS, CCOLA, FROTO, MAVI, MGROS, TCELL, THYAO.

İlgili Haberler