Turkcell Ukrayna'daki varlıklarını 500 milyon dolara sattı

Turkcell Ukrayna'daki varlıklarını 500 milyon dolara sattı

Turkcell'in milyarder yatırımcı Niel'e sattığı Ukrayna varlıklarının değeri 500 milyon dolar olarak belirlendi.

A+A-

Son 5 yılda 3 ülkedeki varlığını satan Turkcell, Ukrayna’dan çekildi. Ukrayna’daki GSM ve teknoloji şirketlerini ise Fransa’nın en zengin iş insanlarından Xavier Niel aldı.

Niel’in partnerinin de 187 milyar dolarla dünyanın en zengin işadamı Bernard Arnault’un kızı Delphine Arnault olduğunu hatırlatalım. Delphine Arnault, Louis Vuitton'un Başkan Yardımcısı ve Dior'un CEO ve Başkanı.

Türkiye’nin en önemli GSM operatörü Turkcell, Ukrayna pazarından sessiz sedasız ayrıldı. Önceki gün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapan şirket, uzun süredir varlığını koruduğu Ukrayna’daki varlıklarını satma kararı aldı. Ukrayna’nın en önemli GSM operatörlerinden olan Lifecell ile birlikte bağlı kuruluşları olan Global Bilgi LLC (çağrı merkezi ağı) ve Ukrtauer LLC (telekom kuleleri) iştirakleri de bu satıştaki pakette yer aldı.

29 Aralık'ta yapılan açıklama ile milyarder yatırımcı Xaiver Niel'in şirketi NJJ Capital'e satılan Turkcell'in Ukrayna'daki mobil operatörü Lifecell için fiyatın 500 milyon dolar olarak belirlendiği bildirildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler