Bitcoin 10 bin doları geçti

Bitcoin 10 bin doları geçti

Son 24 saatte 5 milyar dolar işlem hacmini geçen Bitcoin 10 bin doları da geçti.

A+A-

Son 24 saatte 5 milyar dolar işlem hacmini geçen Bitcoin, kritik eşik olarak kabul edilen 10 bin doları da geçti. Dijital para birimi Bitcoin 2017 başında 1.000 dolar seviyesindeydi ve kimse bu fiyatlara yükseleceğini öngörmüyordu.

Bazı uzmalra bu yükselişin gelip geçici olmadığına inanırken merkez bankaları başta olmak üzere bir çok geleneksel kurum  Bitcoin ve genel olarak kripto paralara şüpheyle yaklaşmaya devam ediyor.

Bitcoin'ın bu derecede yükselmesinde en etkili faktörün vadeli işlemler piyasalarının kripto paralar ile ilgili olarak düzenlemeler yapma e onları benimseme yönünde attıkları adımlar gösteriliyor.

Dünyanın en büyük iki vadeli işlem piyasasından olan Chicago Mercantile Exchange (CME) ve Chicago Board of Options Exchange (CBOE), yakında Bitcoin vadeli işlemlerini başlatacak olması bunun en önemli örneklerinden.

>> BITCOİN NEDİR, NASIL ALINIR VE SATILIR


 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.