Bitcoin 18 ayın zirvesinde tutunamadı

Bitcoin 18 ayın zirvesinde tutunamadı

Analistler, Bitcoin'in 36.600 doların altına inmesinin yükseliş trendinin sürdürülebilirliğini sorgulatacağını söylüyor.

A+A-

Yatırımcıların orta vade yükseliş beklentisi devam etse de Bitcoin fiyatı18 ayın zirvesinde tutunamadı ve son 24 saat içinde %1 düşüşle 37.250 $'a geriledi. En büyük dijital varlık, geçen hafta Mayıs 2022'den beri en yüksek seviyesi olan 38.000 $'ın üzerine yükselmişti.

Bitcoin, Ekim başından bu yana üçte birden fazla artış gösterdi, kripto paraları durgun bir ticaret döneminden çıkaran ve yeni bir boğa piyasasına işaret eden bir rallinin ortasında bulunuyor.

Broker FxPro'da analist olan Alex Kuptsikevich, "Geçen haftanın sonundaki büyümenin üzerine bir şey inşa edilememesi fiyatlar üzerinde ılımlı bir baskıya neden oldu" dedi.

ABD'li düzenleyicilerin, dijital varlıklara yeni bir yatırımcı ilgisi dalgası başlatması beklenen ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) yakında onaylayacağına dair iyimserlik de dahil olmak üzere birçok faktör Bitcoin için olumlu beklentileri desteklemeye devam ediyor.

Makroekonomik zeminin, borsanın Dow Jones Endüstriyel Ortalamasını yükseltmesi ve S&P 500'ü desteklemesi benzer şekilde etkili oluyor. Yatırımcılar, Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırmamasını ve borçlanma maliyetlerini düşürmesini bekliyor; bu durum, teknoloji hisseleri ve tokenlar gibi riske duyarlı beklentileri artırabilir ve para politikasında bir değişikliği beraberinde getirebilir.

Bitcoin türev piyasalarındaki pozitif fonlama oranıyla birlikte kripto yatırımcıları, yükseliş beklentilerini sürdürüyor. Analistler ise güçlü bir teknik zemine işaret ediyor.

Bitcoin dışında, ikinci en büyük token olan Ether %2,5 değer kaybederek 2.050 doların altına düştü. Daha küçük kriptolar ya da altcoinler de düşüş gösterdi; Cardano %3 ve Polygon %4 değer kaybetti. Memecoinler daha canlıydı, Dogecoin ile 2 ve Shiba Inu %1'den daha az artış gösterdi.

Etiketler : ,
İlgili Haberler