Bitcoin için 40 bin dolar an meselesi, peki sonrası

Bitcoin için 40 bin dolar an meselesi, peki sonrası

Bitcoin Fiyatları 18 Ayın En Yüksek Seviyelerine Yaklaşıyor: 40.000 Dolar An Meselesi

A+A-

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, hafta başındaki satışların ardından toparlandı ve bugün yükseldi. Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde %2 artışla kritik 37.950 doları geçti. Şimdi 38.000 doları aşarak 2022'nin en yüksek seviyesine ulaşmasının önündeki en büyük engel olan psikolojik eşiği aşmaya yaklaştı.

Kripto kredi kuruluşu Nexo'nun kurucu ortağı ve yönetici ortağı Antoni Trenchev, "Bitcoin son iki hafta içinde üç kez 38.000 doları aşmayı denedi ve başaramadı ve en azından sembolik olarak bu zor görünüyordu. Bitcoin 38.000 doları geçerse ve geçtiğinde, 40.000 dolar sadece bir zaman meselesi olacak," dedi.

Bitcoin fiyatlarındaki artışı destekleyen faktörler arasında, ABD'li düzenleyicilerin yakında onaylayacağına dair iyimserlik olan, ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) bulunuyor. Federal Rezerv'in önümüzdeki yıl faiz oranlarını birden fazla kez düşüreceğine dair artan beklentiler de riske duyarlı diğer varlıkların yanı sıra tokenlara destek sağladı.

Ayrıca, analistler sıkı token arzı dinamiklerini ve mevsimselliği (hisse senetleri gibi Bitcoin de yıl sonuna kadar iyi performans gösterme eğiliminde) daha fazla kazanç için bir umut kaynağı olarak görüyor.

Bitcoin'in dışında, ikinci en büyük kripto olan Ether de %2 artışla 2.100 doların üzerine çıktı. Cardano'nun %2 ve Polygon'un %1 artış göstermesiyle daha küçük tokenler ya da altcoinler de yükselişe geçti. Memecoinler de benzer şekilde ilerleme kaydederken Dogecoin %2,01 ve Shiba Inu %1 artış gösterdi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler