Bitcoin 21 ayın zirvesine yükseldi, yükseliş sürecek mi

Bitcoin 21 ayın zirvesine yükseldi, yükseliş sürecek mi

ABD'li düzenleyicilerin ETF onayı Bitcoin'e ivme kazandırdı

A+A-

Bitcoin, ABD'li düzenleyicilerin kripto para birimini takip eden ilk borsa yatırım fonlarını (ETF'leri) onaylamasının ardından Perşembe günü Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, BlackRock, Ark Investments/21Shares, Fidelity, Invesco ve VanEck'in de bulunduğu 11 başvuruyu onayladığını duyurdu.

ETF'lerden üçü Perşembe günü 09:30 GMT (ABD saati) itibariyle işlem görmeye başladı ve diğerlerinin de günün ilerleyen saatlerinde başlaması bekleniyor.

Bitcoin son olarak gün içinde %0,6 artışla 46.250 $ civarında işlem gördü ve onay beklentisiyle bu hafta elde ettiği kazançları korudu. Dünyanın en büyük kripto para birimi bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %9 yükseldi.

Geçen yıl fiyatı iki katından fazla artarak, başta FTX ticaret merkezi olmak üzere birkaç büyük şirketin çöktüğü kripto endüstrisi için çalkantılı bir 2022'den sonra bir toparlanma oldu.

ETF'ler Bitcoin'e daha fazla erişilebilirlik sağlıyor

Deutsche Bank Research'te kıdemli stratejist olan Marion Laboure, "Özünde, spot bir Bitcoin ETF'si, Bitcoin'in temel teklifini değiştirmeden, bir yatırım olarak dijital varlığa standartlaştırılmış erişim sağlar. Daha fazla benimsenmenin kripto ekosistemi ve finansal sistem için daha dönüşümsel sonuçlara yol açıp açmayacağını sadece zaman gösterecek. Şimdilik, ETF onayı bitcoin fiyatları için yeni bir sayfa açıyor, ancak değişken koşulların devam etmesi muhtemel," dedi.

Spot bitcoin ETF'leri Kanada ve Avrupa da dahil olmak üzere diğer piyasalarda zaten mevcuttu, ancak büyük yatırımcı ilgisini çekmeyi başaramadı.

Ancak sektör katılımcıları, ABD'de listelenen yeni ürünlerin bitcoin için daha fazla talep yaratacağı konusunda iyimser.

ContentFi Labs'ın COO'su Nick Ruck, perakende ve kurumsal yatırımcıların "Bitcoin'e maruz kalmak için artık vadeli işlem ticaretine veya kendi kendine gözetime güvenmelerine gerek olmadığını ve geleneksel bir aracılık hesabı kullanabileceklerini" söyledi.

ETF'ler Bitcoin arzını artırabilir

Bitcoin'in arzı sabit, bu nedenle ETF'ler talebi karşılamak için daha fazlasına ihtiyaç duyarsa piyasadan satın almak zorunda kalacaklar. Bu, Bitcoin arzını artırabilir ve fiyatını daha da yükseltebilir.

İlk etapta Ethereum'a odaklanma

Sektörün odağı şimdi ikinci en büyük kripto para birimi olan ve ethereum blok zinciri ağının temelini oluşturan etere dönüyor.

İlgili Haberler