Bitcoin ETF'ler Cboe, NYSE ve 2'si Nasdaq'ta işlem görecek

Bitcoin ETF'ler Cboe, NYSE ve 2'si Nasdaq'ta işlem görecek

SEC'in onay verdiği spot Bitcoin ETF'lerinin 6'sı Cboe'de, 3'ü NYSE'de ve 2'si Nasdaq'ta işlem görecek.

A+A-

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot bitcoin ETF ihraççılarının 11 başvurusunun tamamını onayladı.

Başvuruları onaylanan ihraççılar BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ı, Grayscale Bitcoin Trust, ARK 21Shares Bitcoin ETF, Bitwise Bitcoin ETP Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Valkyrie Bitcoin Fund, Hashdex Bitcoin ETF ve Franklin Bitcoin ETF oldu.

Onaylanan ETF'lerin altısı Chicago Board Options Exchange'de (CBOE), üçü New York Borsası'nda (NYSE) ve ikisi Nasdaq'ta işlem görecek.

BlackRock Inc yaptığı açıklamada, iShares Bitcoin Trust (IBIT) adlı spot Bitcoin ETF'sinin 11 Ocak Perşembe günü Nasdaq'ta işlem görmeye başlamasının beklendiğini duyurdu.

Cboe Global Markets, altı spot bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunun listeleneceğini ve Perşembe günü borsalarında işlem görmeye başlayacağını söyledi.

Ark 21 (ARKB), Fidelity (FBTC), Franklin Templeton (EZBC), Invesco (BTCO), VanEck (HODL) ve WisdomTree (BTCW) bitcoin ETF'leri borsa operatörünün "Yeni Listeler" sayfasında yer aldı.

İhraççıların ücretleri %0,2 gibi düşük bir orandan %1,5 gibi yüksek bir orana kadar değişmekte.

ARK ve 21Shares, BlackRock, Bitwise, Fidelity, WisdomTree, Valkyrie ve Invesco ve Galaxy, sınırlı bir süre için sıfır ücretle (%0,12'lik BlackRock dışında) tanıtım feragatleri yapıyor.

İlgili Haberler