Bitcoin haftayı kayıpla kapatıyor, peki gelecek hafta ne olacak?

Bitcoin haftayı kayıpla kapatıyor, peki gelecek hafta ne olacak?

Bitcoin Haftayı Düşüşle Kapatıyor Ancak Uzun Vadede Umut Sürüyor

A+A-

Bitcoin (BTCUSD) fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra geriledi ve haftayı aşağı yönlü kapatıyor. Uzmanlara göre bu durum, kripto para piyasalarındaki devam eden oynaklığı ve belirsizliği teyit ediyor.

Bitcoin, son 24 saat içinde %2 değer kaybederek 66.600 doların üzerindeki zirveden gerileyerek 65.500 dolara geriledi. Geçen hafta 74.000 dolara yaklaşan Bitcoin, o zamandan beri kısa süreliğine 60.000 dolar seviyesine kadar gerileyen ani bir satış dalgası yaşamıştı. Bu durum, daha geniş bir düzeltme endişelerini gündeme getirdi ve fiyatlar kısmen toparlansa da Bitcoin henüz zirve noktasına ulaşamadı.

Kripto Para Piyasasında Belirsizlik de Umut da Devam Ediyor

Son düşüşe rağmen analistler ve yatırımcılar, Bitcoin'in uzun vadeli beklentileri konusunda iyimserliğini koruyor. Önemli bir destek faktörü, yatırımcı ilgisi nedeniyle ABD düzenleyicilerinin Ocak ayında onayladığı Bitcoin ETF'lerine sürekli olarak fon akışı olması. Bu durum, 2024 yılında Bitcoin'in %50 yükselişine katkıda bulundu.

>>>Yedi aracı kurum 22 Mart'ta sekiz hisse için "AL" tavsiyesi verdi

Bu hafta Dow Jones Industrial Average, S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin yeni zirvelere ulaşmasıyla daha geniş piyasalardaki olumlu görünüm de destek sağladı. Ayrıca, yeni Bitcoin üretimini yarıya indirecek olan yaklaşan "halving" olayının, özellikle ETF'lerde talep güçlü kalırsa, arzı sıkılaştırması ve potansiyel olarak fiyatları yükseltmesi bekleniyor.

Ancak piyasa katılımcıları, son kripto satış dalgasının ardından temkinli yaklaşımlarını sürdürüyor. Bazıları düzeltmenin henüz bitmemiş olabileceği konusunda uyarıyor. Kriptopara piyasası analiz şirketi CryptoQuant analistleri, tescilli Bull-Bear Piyasa Döngüsü Göstergesinden gelen endişe verici sinyallerin yanı sıra yatırımcılar arasındaki yüksek kar marjları, büyük yatırımcıların satışlarının artması ve ABD'den gelen talebin azalmasına da dikkat çekiyor.

Bitcoin'deki sıkıntılara rağmen, diğer kripto paralar bu hafta karışık bir performans sergiledi. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ether (ETHUSD), %2 düşüşle 3.500 doların altına geriledi. Cardano (ADAUSD), Polygon, Dogecoin (DOGEUSD) ve Shiba Inu (SHIBUSD) gibi daha küçük token'lar ve meme coin'ler ise farklı seviyelerde kazanç ve kayıp yaşadı.

İlgili Haberler