Bitcoin mail ile gönderilebilecek

Bitcoin mail ile gönderilebilecek

Bitcoin göndermeyi kelimenin tam anlamıyla kolaylaştıran bir buluş için ABD'de patent alındı

A+A-

BORSATEK - Bitcoin göndermeyi kelimenin tam anlamıyla kolaylaştıran bir buluş için ABD'de patent alındı. coindesk'te yer alan habere göre Coinbase CEO'su Brian Armstrong'un aldığı patent, kullanıcıların ilgili cüzdan adreslerine bağlı e-posta adresleriyle kripto para birimi ödemeleri yapabilmelerine dayanan bir sisteme dayanıyor.

Buna göre, kripto para göndermek isteyen kişinin istekte bulunması üzerine sistem - göndericinin hesabında yeterli bakiye varsa- gönderenin cüzdanından kararlaştırılan tutarı alıcının e-posta hesabı ile ilişkili cüzdanına otomatik olarak iletiyor.

Alıcı ödemeyi onayladıktan sonra, sistemin işlemin tamamlanması 48 saat sürüyor. Kullanılmayan kripto para birimleri, yalnızca ilgili cüzdanla bağlantılı e-posta adresiyle erişilebilen güvenli bir kasada saklanıyor. Kullanıcılardan bu uygulama için bir ücret alınmıyor. Harici cüzdanlara yapılan aktarmalarda ise ücretin söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Armstrong'un Mart 2015'te yaptığı başvuru ile aldığı patent sistemi özellikle Bitcoin'den bahsediyor ve diğer kripto para birimlerinden bahsedilmiyor ancak bunun kripto para birimlerini de içermesi konusunda bir engel olmadığı belirtiliyor.

Öte yandan e-posta sağlayıcılarında her hangi bir kısıtlama olmadığı belirtilen uygulama bu nedenle kullanıcıların istedikleri takdirde mevcut e-posta adreslerini kullanabileceği anlamına geliyor.

Yeni uygulamanın özellikle karışık kripto para transferini oldukça basitleştirerek yeni kullanıcıları piyasaya çekmesi konusunda etkili olması bekleniyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.