Bitcoin yeniden 60 bin doları aşabilecek mi? İşte ChatGPT'nin öngörüsü

Bitcoin yeniden 60 bin doları aşabilecek mi? İşte ChatGPT'nin öngörüsü

30 bin dolar seviyesinde büyük bir dirençle karşılaşan Bitcoin yeniden 60 bin dolar seviyelerini görebilecek mi? ChatGPT ve Google'ın Bard isimli yapay zekası Bitcoin'in gelecek fiyatı için öngörülerini paylaştı.

A+A-

Bitcoin yaklaşık 69.000 $'lık tüm zamanların en yüksek fiyatından önemli bir düşüşle karakterize edilen geçen yılki ayı piyasasından kurtulmaya çalışıyor. Bitcoin, 30.000$ seviyesinde dirençle karşılaşmasına rağmen 2023 yılı boyunca karışık sinyaller verdi.

Özellikle ayı piyasasından çıkışta 60.000 $ seviyesinin aşılması, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması için çok önemli görülüyor. Bu durum, makroekonomik faktörler ve düzenleyici belirsizlik gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıya olan varlığa rağmen Bitcoin'in odak noktasında kalmasına yol açtı.

Bu doğrultuda Finbold, Bitcoin'in bu yaz 60.000 $'ı geri kazanma kabiliyeti sorusuyla üretken yapay zeka (AI) araçları, ChatGPT ve Google'ın Bard'ına danıştı.

ChatGPT'den Bitcoin öngörüsü

OpenAI'nin ChatGPT'sine göre, Bitcoin'in değeri spekülatif olmaya devam ediyor. Ancak araç, Bitcoin'in 60.000 $'ı geri kazanıp kazanamayacağı konusunda kesin bir cevap vermedi, ancak varsayımsal bir durum sağladı.

ChatGPT, 60.000 $ 'ın geri kazanılmasının çeşitli faktörlere bağlı olacağını belirtti. Bunlar arasında iyimser haberlerle beslenen bir yükseliş piyasası duyarlılığı, artan benimseme ve yatırımcılar arasında coşku yaratacak olan kripto para birimlerine olan ilginin yenilenmesi yer alıyor.

Buna ek olarak araç, Bitcoin'in kripto alanına ağırlıklı olarak kurumsal katılımla beslenen önceki boğa koşusuna benzer şekilde, kurumsal yatırımcıların ve hükümetlerin potansiyel etkisini vurguladı.

Ayrıca ChatGPT, Bitcoin'in işlevselliğini artıran ve daha fazla kullanıcı ve yatırımcıyı çeken gelişmiş bir blok zinciri çözümü uygulamak gibi teknolojik bir atılımın önemini vurguladı.

Ayrıca enflasyon, jeopolitik gerilimler veya para politikalarındaki değişiklikler gibi küresel ekonomik belirsizliklerin yatırımcıları alternatif varlıklar aramaya ittiğini ve bunun da Bitcoin'in cazibesine katkıda bulunduğunu kabul etti.

Google Bard'ın BTC değerine bakışı

Başka bir yerde Bard, Bitcoin'in bu yaz 60.000 $ seviyesini geri kazanabileceğini belirterek iyimserliğini dile getirdi. Araç, bu potansiyel başarıyı küresel ekonomik koşullara ve temel itici güçler olarak kurumsal katılıma bağladı.

Bununla birlikte araç, düzenleyici faktörlerin Bitcoin'in değerini 60.000 $'a doğru etkileyebileceğini de kabul etti.

Buna karşın Bard, Bitcoin'in 60.000 $ seviyesine ulaşmasını engelleyebilecek engellerin altını çizdi. Özellikle ayı piyasasının kalıcı etkilerinden ve potansiyel teknolojik gelişmelerden bahsetti.

Bard ayrıca kuantum hesaplama gibi yeni teknolojilerin Bitcoin'in hacklenmesi riskini doğurduğuna, potansiyel olarak güveni aşındırdığına ve fiyatların düşmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Raporlama sırasında Bitcoin 26.536 $'dan işlem görüyordu ve bu da günlük yaklaşık %4'lük bir kazancı yansıtıyordu. Hafta boyunca Bitcoin'de %3'ün üzerinde bir artış görüldü.

Teknik analizle ilgili olarak, Bitcoin için mevcut piyasa duyarlılığı ağırlıklı olarak yükseliş yönünde. Bu duygu, analiz edilen göstergelerden 11'inin 'satın al' tavsiyesiyle uyumlu olduğunu gösteren TradingView özeti tarafından destekleniyor.

Ayrıca, hareketli ortalamalar ve osilatörler de sırasıyla 9 ve 2'de 'alım' hissini destekliyor.

Bitcoin'in Cuma günü, en büyük varlık yöneticisi BlackRock'ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunmasından bir gün sonra bir miktar iyimserlik bulduğunu belirtmek gerekiyor. Bu durum, yatırımcıların Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) tarafından devam eden düzenleyici baskıyı sindirmeye çalışmasının ardından geldi.

İlgili Haberler