Boeing, ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Boeing, ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Gelirler, 194 ticari uçak teslimatı yüksek savunma gelirleri ve satış sonrası hizmetlerin oluşturduğu hacim ile 24,3 milyar dolara yükseldi.

A+A-

Gelirler, 194 ticari uçak teslimatı yüksek savunma gelirleri ve  satış sonrası hizmetlerin oluşturduğu hacim ile 24,3 milyar dolara  yükseldi.
   
GKGMİ hisse başına kazanç 3,73 dolar, hisse başına esas faaliyet  kazancı GKGMİ dışı 3,33 dolar olarak gerçekleşti.

   
İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan güçlü nakit akışı 4,7 milyar  dolar oldu ve şirket 8,6 milyon hisseyi 3 milyar dolara geri satın  aldı.
   
Yaklaşık 5.900 adet ticari uçak ile birlikte rezerv değeri 488  milyar dolara yükseldi. 9,8 milyar dolarlık nakit ve satılabilir senetler güçlü bir  likidite sağladı. Kazanç arttı ve alt birimler kar beklentisi yükseldi.
Boeing, artan ticari uçak teslimatları, savunma kontratları işlem  hacmi ve hizmetlerin büyümesini yansıtan ikinci çeyrek kazancını 24,3  milyar dolar olarak açıkladı. (Tablo 1). İkinci çeyrekte şirketin  güçlü performansını yansıtan GKGMİ hisse başına kazanç 3,73 dolara ve (GKGMİ dışı) hisse başına esas kazanç 3,33 dolara yükseldi. Sonuçlar  ayrıca, daha önce açıklaması yapılan Spirit dava sonuçlarına ilişkin  tutarı da yansıtmaktadır (Hisse başına 0,21 $). Boeing bu çeyrekte 4,7  milyar dolarlık güçlü faaliyet nakit akışı sağlayarak 3 milyar  dolarlık hisseyi yeniden satın aldı ve 1 milyar dolarlık temettü  ödemesi gerçekleştirdi.
   
Şirketin kazanç beklentisi, savunma ürünleri hacmi ve hizmetlerin  büyümesiyle 1 milyar dolar artarak 97 ila 99 milyar dolar arasına  yükseldi. Ticari Uçaklar kar beklentisi güçlü performans ile %11,5'un  üzerine yükseldi.Savunma, Uzay ve Güvenlik kar beklentisi, KC-46 Tanker programındaki maliyet artışının etkisini yansıtacak şekilde  yeniden düzenlendi.
   
Boeing Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan ve CEO'su Dennis Muilenburg, "Şirketimiz genelinde One Boeing yaklaşımımızın sonucu olarak  ekiplerimiz müşterilerimize değer kazandırmak ve şirketimizi büyütmek  için çalışıyorlar. Çeyrek boyunca, gelir ve kazancımızı artırarak  güçlü nakit sağladık ve 27 milyar dolarlık yeni sipariş aldık." dedi.
   
Muilenburg, "Boeing Satış Sonrası Hizmetler organizasyonunun ilk  yılını ve 737 MAX'ın bir yıllık gelir hizmeti yıldönümünü kutladık. Çeyrek boyunca, müşterilerimize verdiğimiz değeri net bir şekilde  gösteren uçak ailesi olan 787'den 59 adet olmak üzere toplam 239 net  ticari uçak siparişi aldık. Ayrıca, üretimi devam eden ilk iki test  uçağı ile birlikte 777X programındaki güçlü ilerleme devam etti. Kuveyt ile 28 adet F/A-18 Super Hornet üretimi anlaşmasını  kesinleştirdik, yüzüncü P-8 Poseidon üretimini tamamladık ve ABD Hava Kuvvetleri Minuteman III ile iki başarılı test uçuşu gerçekleştirdik. Satış Sonrası Hizmetler departmanımız ilk 737 Boeing Converted
Freighter teslimatını gerçekleştirerek Hollanda'da döner kanatlı uçak  desteği için performansa dayalı lojistik anlaşmaları yaptı. Ayrıca, Etihad Havayolları ile ekip yönetim çözümlerimizi uygulamak için  imzaladığımız sözleşmeyle, müşterilerimiz dijital çözümlerimizin  katkılarını takdir etmeye devam ediyor." diye belirtti.
   
Muilenburg ayrıca, "Hizmetler biriminin devam eden büyümesi, artan  savunma hacmi, ticari uçaklardaki güçlü performansımız ve olumlu pazar  görünümü, bu yıl için kazancımızı artırmak ve Ticari Uçaklar kar  beklentimizi artırmak için bize güven veriyor. Önümüzdeki süreçte de  müşterilerimiz, hissedarlarımız, çalışanlarımız ve paydaşlarımıza  verdiğimiz değeri artırmak, sektördeki en iyi ekibi ve yetenekleri  geliştirmek, sürdürülebilirliğini sağlamak, uygulama ve inovasyon  odağımızda olmaya devam edecek." dedi.
   
Bu çeyrekteki 4,7 milyar dolarlık faaliyet nakit akışı, planlanan  yüksek adette ticari uçak üretim oranlarını, gelişmiş performansı ve  tahsilat ve giderlerin uygun zamanlamasını yansıtmaktadır. Bu çeyrek  boyunca, şirket 8,6 milyon hisseyi 3 milyar dolara geri satın almıştır  ve 12 milyar doları da tahmini olarak önümüzdeki 18-24 aylık süreçte  tamamlanması beklenen mevcut geri satın alma yetkisine ayırmıştır.
Şirket aynı zamanda 1 milyar dolar temettü ödemesi gerçekleştirmiştir. Geçen yıl bu zamanla kıyaslandığında hisse başına temettüde yüzde 20'lik bir artış görülmüştür. Bu çeyrekte, 27 milyar dolarlık net siparişler de dahil olmak  üzere, toplam şirket rezervi çeyrek başında 486 milyar dolardan 488  milyar dolara yükselmiştir.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.