Boeing ve F35 krizleri TUSAŞ'ın hedefini küçülttü

Boeing ve F35 krizleri TUSAŞ'ın hedefini küçülttü

Tusaş Motor, Boeing’in 737 üretimini tamamen  durdurması nedeniyle 2020’deki rekor büyüme hedefini revize etti. F35  krizi de işlere olumsuz yansıdı.

A+A-

Havacılık sektöründe uçak motorlarına parça üreten Tusaş Motor, Boeing’in 737 üretimini tamamen  durdurması nedeniyle 2020’deki rekor büyüme hedefini revize etti. F35  krizi de işlere olumsuz yansıdı.

Dünya'dan Tülay Taşkın'ın haberine göre, Amerika merkezli dünyanın  en büyük sivil ve askeri uçak üreticilerinden Boeing Company’nin  ürettiği Boing 737 model uçakların kazalarından sonra tüm dünyada  yaşanan Boeing krizi ile F35 krizi, Tusaş Motor Sanayi A.Ş’nin (TEI)  işlerine olumsuz yansıdı. TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü
Prof. Dr. Mahmut Akşit, bu uçak modellerine yapacağı üretim ile bakım  ve onarım işleriyle 2020 yılında yüzde 25 gibi rekor bir büyüme  planlayan şirketin, yaşanan gelişmelerin ardında ciro hedefini ve  büyüme rakamını aşağı yönlü revize etmek zorunda kaldığını dile  getirdi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum