BofA: Böyle satış dalgası görülmedi

BofA: Böyle satış dalgası görülmedi

Bank of America (BofA) stratejistlerine göre son üç yıldaki gibi uzun bir kayıp dönemi daha önce hiç yaşanmadı.

A+A-

Bank of America (BofA) stratejistleri, ABD tahvil piyasasıyla ilgili ülkenin kuruluşundan bu yana uzanan verilere dayanarak yaptıkları analizlerinde son üç yıldaki gibi uzun bir kayıp döneminin daha önce hiç yaşanmadığını belirtti.

ABD tahvil piyasasında görülen satış dalgası enflasyon şoku ve ardından verilen sıkılaşma tepkisinin yarattığı ortamda daha da ağırlaştı. Söz konusu satış dalgası ABD'de bu yıl Silicon Valley Bank ve diğer üç bölgesel bankayı batıracak kadar şiddetliydi.

Tahvil piyasasında yaşananlar aynı zamanda Wall Street'te ABD hükümetinin mali durumunun giderek daha kırılgan hale gelmesinden duyulan endişenin de yansıması olarak dikkat çekti.

ABD tarihine bakıldığında büyük açıklar, Fed'in faizleri sıfıra sabitlediğinde ve on milyarlarca dolar değerinde Hazine tahvili satın aldığında kamuoyunun gündeminde ilk sıralara çıkmıyordu. Tahvil getirilerinin geldiği seviye dikkate alındığında bu konuda mevcut durumun ABD için zorlu olduğu değerlendiriliyor.

ABD'de yatırımcılar borçlanmak için iskonto talep ediyor. Bu durum Fed'in piyasadan ani çıkışıyla daha da güçlendi.

Fed'in tahvil alım programı olarak bilinen niceliksel genişleme, yetkililerin enflasyonla mücadeleyi ilk sıraya alması dolayısıyla savunulamaz hale gelmişti.

İlgili Haberler