BOJ politikalarını koruyacak

BOJ politikalarını koruyacak

Japonya Merkez Bankası'nın cuma günkü toplantısında dev canlandırma programını devam ettirme kararı alması bekleniyor.

A+A-

Japonya Merkez Bankası'nın Cuma günü sona erecek olan toplantısında canlandırma programını devam ettirmesi ve tüketime dayalı ekonomik toparlanmanın eninde sonunda hırslı enflasyon hedefine 2016 ortalarında ulaşılmasını sağlayacağına dair iyimserliğini dile getirmesi bekleniyor.

Toplantı sonrasında merkez bankası başkanı Haruhiko Kuroda'nın ekonomideki tparlanma ve fiyatların izlediği yükseliş eğilimi dikkate alındığında acil bir canaldırma adımına ihtiyaç olmaduğu yönündeki görüşlerini tekrarlayacağını öngörüyor.

Ancak Kuroda'nın aynı zamanda piyasalara özel tüketimin düşmesi ve bunun fiyat artışları konusunda cesaret kırması halinde BOJ'un yeni canlandırma adımları atmaya hazır olduğunu hatırlatması bekleniyor.

BOJ Başkan Yardımcısı Kikuo Iwata bugün parlamentoda yaptığı açıklamada enflasyonun yılın ilerleyen dönemlerinde artacak gibi göründüğünü zira tüketicilerin geçen yıl yapılan vergi artırımı nedeniyle çektiği acıların souna gelindiğini ve düşük petrol fiyatlarının olumlu yansımalarının hissedilemeye başlandığını dile getirdi.

Iwata konuya ilişkin açıklamasında "Enflasyonda devam eden süreç istikrarlı bir toparlanmaya işaret ediyor" ifadelerini kullandı.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.