Borsa 81 bin puanı geçti

Borsa 81 bin puanı geçti

Borsa İstanbul'da endeks psikolojik direnç olarak kabul edilen 81 binin üstünde kapanış yaptı. Ancak teknik direnç 81.500'ü geçemedi

A+A-

Borsa İstanbul'da endeks psikolojik direnç olarak kabul edilen 81 binin üstünde kapanış yaptı. Ancak teknik direnç 81.500'ü geçemedi.

Güne yükselişle başlayan borsada endeks Ağustos ayı enflasyon rakamı beklentilerin üstünde çıkmasına rağmen, korkulacak seviyede çıkmaması ve Fitch'in Türk bankacılık sektörüne ait olumsuz raporuna rağmen küresel piyasalardaki olumlu havayla yükselişini trendini korudu. Son haftalarda 81 binin geçilmesinin ardından artan satışları bugün bu seviye üstünde karşılamayı başaran endeks kapanışını yüzde 0.72 artışla 81.952 puandan gerçekleştirdi.

Bankacılık endeksi yüzde 0.92 yükseldi. Endeksteki yükselişe en çok katkı sağlayan hisseler sırasıyla yüzde 1.17 yükselen Garanti Bankası, yüzde 1.97 artış kaydeden Turkcell ve yüzde 2.6 primli kapanan Türk Hava Yolları oldu.

Bugün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisiyle Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko'nun Ukrayna'nın doğusunda yaşanan sorunun siyasi çözümüyle ilgili görüşlerinin "çok yakın" olduğunu söyledi. Putin, Kiev ve Ukrayna'daki isyancılar arasında 5 Eylül'e kadar anlaşma sağlanabileceğini de belirtti.

Enflasyon datalarında ise Türkiye'de son 14 yılın en kurak mevsiminin yaşanmasının gıda fiyatları üzerinde yarattığı yukarı yönlü baskı nedeniyle Ağustos'ta tüketici fiyatları enflasyonu yüzde 0.09 arttı.

Piyasalar yarın Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısından çıkacak kararı bekleyecek. Piyasanın beklentilerine rağmen ECB'nin bir adım atmayacağı düşünülüyor.

Ukrayna ile Rusya arasında kalıcı bir ateşkes ve uzlaşma sağlanacağına ilişkin beklentilerle dünya borsaları yükselişe geçti. Avrupa borsalarında genel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 endeksi BIST kapanışı itibariyle yüzde 0.94 artıdaydı.

Wall Street'te Ukrayna-Rusya krizinin çözüme ulaşabileceğine yönelik iyimserlikle yükseliş kaydederken endeksler BIST kapanışı itibariyle yüzde 0.2-0.4 arası yükselişte.

Bu haber toplam 2086 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.