Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 Endeksi ilk seansta 2 puanlฤฑk dรผลรผลle 81.290 puandan kapandฤฑ. ฤฐลlem hacmi 1.01 milyar lira oldu. Endeks dรผn de yatay bir seyrin ardฤฑndan 81.292 puandan kapanฤฑล yapmฤฑล bugรผn ise 81.390’dan gรผne baลlamฤฑลtฤฑ
Uzmanlar bugรผnรผn en รถnemli gรผndem maddesinin Avrupa Merkez Bankasฤฑ’ndan (ECB) gelecek para politikasฤฑna yรถnelik aรงฤฑklamalar olduฤuna dikkat รงekiyor.
Bugรผn ECB’nin yanฤฑ sฤฑra ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BOE) de para politikasฤฑna dair kararฤฑnฤฑ aรงฤฑklayacak. BOE’nin 1400’teki faiz kararฤฑnฤฑ 1445’te ECB takip edecek. ECB’nin kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan ECB Baลkanฤฑ Mario Draghi 1530’da basฤฑn toplantฤฑsฤฑ dรผzenleyecek.
Yurtdฤฑลฤฑnda bugรผn ayrฤฑca saat 1515’te ABD ADP รถzel istihdam verisi, saat 1530’da ABD dฤฑล ticaret dengesi, haftalฤฑk iลsizlik maaล baลvurularฤฑ, iลgรผcรผ maliyeti ve verimlilik verileri ile saat 1700’de ABD ISM hizmetler endeksi aรงฤฑklanacak.







