Borsa İstanbul Cumhuriyet Bayramı'na nasıl girecek?

Borsa İstanbul Cumhuriyet Bayramı'na nasıl girecek?

Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bugün 100 yılın son işlem günü. Borsa İstanbul Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına nasıl merhaba diyecek?

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, Cumhuriyetimizin 100. yılının son işlem gününde Borsa İstanbul'da 7.400 destek seviyesinin kritik eşik olduğunu belirtiyor. 

Yapı Kredi Yatırım'ın 27 Ekim 2023 bülteni.

Perşembe günü alıcılı bir seyir izleyen hisse senedi piyasasında BİST100 Endeksinin günü %3,19'luk yükselişle 7,662 puandan tamamladığını görüyoruz. Genel bir değerlendirme yaptığımızda ise son dönemde volatilitenin belirgin bir şekilde arttığını söyleyebileceğimiz piyasada, bir önceki gün yaşanan sert gerilemenin ardından Perşembe günü yukarı yönde bir tepki denemesi gerçekleştiren endeksin 7,400 bölgesindeki kritik desteğin korunabilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Ancak önümüzdeki süreçte bu destek üzerinde gelişecek yukarı yönlü çabaların gücü ve devamlılığının da piyasanın özellikle orta vadeli yönü konusunda belirleyici bir gelişme olarak yakından izlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu paralelde, dün itibarıyla 7,400 bölgesinden başlayan tepki hareketinin ana direnci olarak TL zirve 8,560 bölgesinden gelen ısa vade alçalan trendin direnci konumundaki 7,900 bölgesini takip ediyoruz. Bu direnci aşmayı başaramayacak hareketleri ise, hızlı gerilemenin ardından yukarı yönde gelişen tepki karakterinde hareketler olarak değerlendiriyoruz. Aşağı yönde ise 7,400 ana destek olarak önemini koruyor ve bu bölge altına doğru yaşanabilecek kalıcı hareketlerde, piyasanın son dönemde bozulan kısa vadeli teknik görüntüsünün, daha geniş bir sürece yayılabilecek bir özellik kazanma riski olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla 7,350/300 aralığını önemli bir stop-loss seviyesi olarak takip etmeyi öneriyoruz.

İlgili Haberler