KCHOL,  AKBNK, EREGL ve ISDMR bilançoları hisselere nasıl yansıyacak

KCHOL, AKBNK, EREGL ve ISDMR bilançoları hisselere nasıl yansıyacak

Dün seans sonrası KCHOL, AKBNK, EREGL ve ISDMR 2023 yılı 3. çeyrek bilançoları açıklandı. Bu akşam ise SİSE bilançosu açıklanacak. Bilançolar hisselerin fiyatlarını nasıl etkileyecek?

A+A-

Galata Menkul Değerler'in 27 Ekim 2023 günlük bültenine göre Borsa İstanbul Ulusal-100 Endeksi güne pozitif bir başlangıç yapacak. Borsayı gün içinde güçlü bilanço açıklayan ve beklentisi olan şirket hisseleri şekillendirecek

Galata Menkul Değerler 27 Ekim 2023 Bülteni

Yurt içi tarafta, dünkü işlem gününde dikkatler; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yapacağı Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısından çıkacak kararlardaydı. Açıklanan kararlarda; Politika Faizi(1 Hafta Vadeli Repo İhale Oranı) 500 baz puan artırılırken, böylece %35,00 seviyesine yükseldi. Güne 92 puan civarında yükselişle başlayan Borsa İstanbul Ulusal-100 Endeksinde, günün devamında alıcılı işlemler ağırlık kazanmaya devam etti ve %3,19 oranında artışla 7662 seviyesinden seansı tamamladık. Endeksin işlem hacmi; 139,2 Milyar TL düzeyinde gerçekleşti. En çok yükselen sektör endeksleri; ‘’Turizm’’, ‘Taş-Toprak’’ ve ‘‘Sigorta’’ olurken, puan bazında en yüksek pozitif etki; Türk Hava Yolları, Tüpraş ve Akbank hisselerinden geldi.

Seans kapanışı sonrasında açıklanan önemli finansallarda ise; EREGL ve ISDMR’nin net dönem kârı çeyreklik olarak artarken, senelik olarak azalış gösterdi. KCHOL ve AKBNK finansallarında ise; net dönem kârı hem çeyreklik, hem de senelik bazda artış kaydetti.

Dün, küresel ekonomik takvimde ise; Avrupa Merkez Bankası(ECB)’nın para politikası kararları ile ABD’de açıklanacak olan veriler kritikti. ECB kararlarında; üst üste 10 toplantı sonrasında faiz oranları ilk kez sabit bırakılırken, çekirdek enflasyona dair göstergelerin çoğundaki gevşemenin devam ettiği ve yönetim konseyinin, enflasyonun orta vadede %2 hedefine zamanında ulaşması konusunda kararlı olduğu ifade edildi. Karar metninden sonra basın toplantısını takip ettiğimiz ECB Başkanı Lagarde ise, bankanın para politikasındaki olası değişiklik konusunda: ‘’Faiz indirimlerini konuşmak için henüz çok erken. Sabit tutmamız, bir daha faiz arttırmayacağımız anlamına gelmez’’ dedi.

ABD’de açıklanan kritik verilerde; 3.Çeyrek GSYİH öncü datası %4,9 oranında güçlü büyümeye işaret ederken, Eylül ayının Dayanıklı Mal Siparişleri verileri de beklentilerden iyi gerçekleşmeler gösterdi. Haftalık İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvurularında oldukça sınırlı yükseliş görülürken, 3.Çeyreğin öncü PCE(Kişisel Tüketim Harcamaları) endeksi ise beklentilerin altında geldi. Günün sonunda, Avrupa ve ABD endeksleri negatif kapanırken, piyasa kapanışı sonrasında ABD’de açıklanan Amazon finansallarında; şirketin geliri ve kâr rakamında artışlar görüldü. Yeni işlem gününde, Asya’daki majör borsaların tamamında ve ABD ile Avrupa vadeli endekslerinde şuan için pozitif seyir hâkim. Günün devamında, ekonomik takvimde; ABD’den gelecek olan Eylül ayına ilişkin PCE(Kişisel Tüketim Harcamaları) endeksleri ile Michigan Üniversitesi’nin açıklayacağı 1 yıllık Enflasyon Beklentisi ve Tüketici Hissiyatı anketinin sonuçları kritik olacak. Yine, jeopolitik risklere dair haber akışları da; küresel çapta önem arz edecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün gerçekleştirdiği faiz artırımının yankılarının izleneceği iç tarafta ise, haftanın son işlem gününe de; TCMB’den gelen yeni sadeleşme adımları ile başladık ve bu kararların da gün içerisinde etkilerini takip edeceğiz.

Jeopolitik risklere dair gelişmelerin de gündemde kalmaya devam edeceği yeni güne; Borsa İstanbul Ulusal-100 Endeksi’nin pozitif bir başlangıç yapacağını düşünmekteyiz. Seans kapanışı sonrasında ise; SISE finansallarını takipte olacağız

 

 

İlgili Haberler