Borsada 80 bin altı görülebilir

Borsada 80 bin altı görülebilir

Moody's ile ilgili beklentiler, gelişmekte olan piyasalardaki hava ve Ukrayna'da gerginliğin artması nedeniyle BIST 100'ün düşüşle açılması bekleniyor

A+A-

Moody's ile ilgili beklentiler, gelişmekte olan piyasalardaki hava ve Ukrayna'da gerginliğin artması nedeniyle BIST 100'ün düşüşle açılması bekleniyor.

Uzmanlara göre gelişmekte olan piyasalardan çıkış ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in yarın açıklayacağı raporda Türkiye hakkında negatif değerlendirme yapacağı beklentisi ile iç piyasalarda negatif bir açılış yapılacak.

Dün Ukrayna-Rusya gerginliğine ilişkin gelişmeler sonrasında gelişmekte olan piyasalardaki satış eğilimi ve Moody's'in Cuma günü Türkiye için yapacağı not değerlendirmesine ilişkin beklentiler dün de Türk varlıklarının zayıflamasında etkili olmuştu.

BIST-100 endeksi dün yüzde 1.53 kayıpla 80,641.86 puandan tamamlarken, özellikle faizlerdeki artışa duyarlı sektörlerden bankacılık endeksindeki düşüş yüzde 2.6 olarak gerçekleşti.

Gelişmelere paralel Dolar/TL bu sabah, 31 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.16 seviyesini aşarken VİOP'da bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.8 düşüşle 98.9500 seviyesinde işlem görüyor.

Asya borsaları Wall Street'te dün görülen kayıpların ardından ve Ukrayna gerginliğinin piyasalar genelinde riskten kaçınma eğilimine neden olmasıyla bugün düştü. Dolar olumlu ekonomik verilerin ardından gücünü korudu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.