Borsada yüzde 1.38'lik kayıp

Borsada yüzde 1.38'lik kayıp

Endeks Fed kararı öncesi küresel satışlara paralel \%1'in üzerinde ekside kapandı

A+A-

Borsa İstanbul haftaya geçen haftaki sert satışların ardından güne yükseliş denemesiyle başlarken, küresel hisse ve emtia piyasalarında devam eden satışlar ve yeniden gündeme gelen referandum tartışmalarıyla günü yüzde 1'in üzerinde düşüşle tamamladı.

Sabah saatlerinde yüzde 2'ye yakın artıya geçen ve 71,695 puana kadar yükselerek teknik direnç seviyelerini test eden BIST-100 endeksi daha sonra yönünü tersine çevirerek yüzde 1.34 düşüşle 69,308.74 puandan kapandı.

Bankacılık endeksi yüzde 1 geriledi.

Uzmanlar Fed'in Çarşamba akşamı açıklayacağı ve yaklaşık 10 yıldır ilk defa faiz artıracağı tahmin edilen para politikası kararı öncesinde küresel hisse piyasalarında satışların Borsa İstanbul'u da etkilediğini belirtiyorlar.

Uzmanlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasa ve başkanlık sistemi değişikliğinin ayrı ayrı referanduma sunulabileceğini açıklamasının ise ileride siyasi gerilimin tekrar artabileceğine işaret ettiğini ve satış baskısı yarattığını belirtiyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.