Borsanın haftalık kaybı yüzde 1.7

Borsanın haftalık kaybı yüzde 1.7

Borsa günü yüzde 0.39 düşüşle tamamladı. Hükümete ilişkin belirsizlikle haftalık kayıp yüzde 1.7 oldu

A+A-

Yeni hükümetin kompozisyonuna ilişkin belirsizlik nedeniyle kırılganlığın sürdüğü endeks günü yüzde 0.39 düşüşle tamamlarken; hafta başında gelen sert satışları, daha sonra siyasilerin ılımlı mesajlarıyla önemli ölçüde telafi eden endekste haftalık kayıp yüzde 1.7 oldu.

İlk seansta alıcılı seyreden BIST-100 endeksi, Fitch'in siyasi belirsizliğin bankalar üzerinde risk yaratabileceği yönündeki açıklamasının da etkisiyle yüzde 0.39 düşüşle 80,532 puanda kapandı.

BIST-100 endeksi seçim öncesindeki son işlem günü olan geçen Cuma 81,943.42 puandan kapanmış, bu haftanın ilk işlem gününü ise yüzde 5 düşüşle 77,805 puanda tamamlamıştı.

Endeks, koalisyon hükümetinin kurulacağına dair artan beklentiler sonrası dün ve önceki gün gelen alımlarla hafta başındaki kayıplarının önemli kısmını telafi ederken; oluşan iyimserlikte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir an önce hükümetin kurulması çağrısı ile siyasilerden erken seçimin son seçenek olacağına dair gelen sinyaller etkili oldu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.