Borsatek yazdı, Berra Doğaner ve Ege Yazgan istifa etti!

Borsatek yazdı, Berra Doğaner ve Ege Yazgan istifa etti!

Borsatek'in dikkat çektiği ve borsada benzeri görülmemiş uygulamaya imza atan Casa'nın yönetimindeki iki önemli isim istifa etti

A+A-

borsatek.com - Mali tablolarını zamanında açıklayamadığı için pay sırası işlemlere kapatılan Casa Emtia Petrol Kimyevi ve Türevleri'nin piyasaların yakından tanıdığı yönetim kurulundaki iki önemli isim istifa etti. 

30 Ekim'de Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak, üçüncü çeyrek mali tablolarının açıklanması için ek süre isteyen ve alan; ancak 6 Kasım'daki son tarihte de gereğini yapamayan Casa'nın 7 Kasım'da pay sırası işlemleri kapatılmıştı.

Şirkete ulaşamayan yatırımcıları sakinleştirmek ise şirketin yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Ege Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Ege Yazgan'a düşmüştü. Yazgan sosyal medyadan şu açıklamayı yapmıştı:

Daha önce benzeri görülmemiş bu uygulamayı haberleştiren borsatek, sosyal medyadan da bu duruma şu paylaşım ile dikkat çekmişti:

>>Tablolarını göndermeyen bir şirketin işlemleri durduruldu

Bu gelişmeler sonrası Casa bugün KAP'a gönderdiği aşağıdaki açıklama ile yönetim kurulundaki Mine Berra Doğaner ve Mustafa Ege Yazgan'ın istifa ettiğini bildirdi.

Açıklama şöyle:

1- Şirket yönetim kurulu bağımsız üyemiz MİNE BERRA DOĞANER ‘ in istifası kabul edilmiş olup. Kendisinden boşalan yönetim kurulu bağımsız üyeliğine , yapılacak ilk genel kurula kadar TİMUÇİN DEVRİM YALI'ın atanmasına karar verilmiştir.

2- Şirket yönetim kurulu bağımsız üyemiz MUSTAFA EGE YAZGAN' ın istifası kabul edilmiş olup, kendisinden boşalan yönetim kurulu bağımsız üyeliğine yapılacak ilk genel kurula kadar İZZET OKALİN ‘ in atanmasına karar verilmiştir. Konu ile ilgili tescil işlemleri başlatılmıştır.

İlgili Haberler