Buffet, milyarlarca dolarlık Apple hisseleri sattı, peki ama neden?

Buffet, milyarlarca dolarlık Apple hisseleri sattı, peki ama neden?

Berkshire Hathaway, üst üste ikinci çeyrekte de Apple hissesi sattı. Nedenini Buffet açıkladı...

A+A-

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın liderliğindeki Berkshire Hathaway, 2024 yılının ilk çeyreğinde Apple'da bulunan hisselerinin yaklaşık %13'ünü sattı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Berkshire yaklaşık 115 milyon hisse sattı; ancak Buffett, Apple'a olan güvenini ve bağlılığı devam ediyor. Bu satış sonrası Berkshire'ın Apple'daki hisselerinin değeri 135,4 milyar dolara geriledi, bu da toplamda yaklaşık 790 milyon hisseye sahip olduğunu gösteriyor.

Apple patronu Tim Cook, Berkshire'ın Omaha'da düzenlenen yıllık toplantısına katıldı ve Buffett'ın Apple'a olan güvenini övücü bir konuşma yaptı. Buffett, toplantıda Apple'ın Berkshire için çok değerli bir yatırım olduğunu ve American Express ile Coca-Cola gibi diğer büyük yatırımlarından daha iyi performans gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, Apple hisselerindeki bu azalmanın yatırım stratejilerinde büyük bir değişiklik olmadığını, sadece vergi amaçlı nakit pozisyonunu güçlendirmek için yapıldığını ima etti.

2020 yılında 10 milyon Apple hissesi satan ve daha sonra bu hareketin "muhtemelen bir hata" olduğunu belirten Buffett, 2023'ün son çeyreğinde de Apple'daki hisselerinin %1'ini daha satmıştı. Bu, Berkshire'ın üst üste iki çeyrekte Apple hisselerini azalttığını gösteriyor. Tim Cook, Berkshire'ın hisselerinin bir kısmını satma kararıyla ilgili olarak CNBC'ye verdiği demeçte, "Onların hissedarımız olmaları bizim için bir ayrıcalık" dedi.

İlgili Haberler