Bugün endeksten daha iyi performans göstermesi beklenen hisseler

Bugün endeksten daha iyi performans göstermesi beklenen hisseler

Bugün analistler Borsa İstanbul'da pozitif bir hava bekliyor. GUBRF, GARAN, KCHOL, SISE, SAHOL ve TUPRS'ın BIST 100 Endeksi'den daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi dün günü yüzde %2,10 oranında artışla 7868 puan seviyesinden kapattı.  Endeksin işlem hacmi; 81,8 Milyar TL düzeyinde gerçekleşti. En çok yükselen sektör endeksleri; ‘’Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıkları’’, ‘’İnşaat’’ ve ‘’Metal Eşya-Makina’’ oldu.

Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki ise; Tüpraş, İş Bankası C Grubu ve Ford Otomotiv hisselerinden geldi. Piyasa kapanışı sonrasında açıklanan önemli finansallarda; İş Bankası ve Türk Telekom’un net kârı önceki çeyrek ve geçen yılın aynı çeyreğine göre artış gösterirken, Kardemir’in net kârı ise; hem çeyreklik hem de senelik bazda azaldı.

Bugün analistler Borsa İstanbul'da pozitif bir hava bekliyor. Peki hangi hisseler endeksten daha performans gösterebilir?

İş Yatırım 7 Kasım 2023 Teknik analiz bültenine göre bugün endeksten pozitif anlamda ayrışması ve hareketlenmesi muhtemel hisseler:  GUBRF, GARAN, KCHOL, SISE, SAHOL, TUPRS

İlgili Haberler