Bugün hareketli olması beklenen hisseler

Bugün hareketli olması beklenen hisseler

Bugün hisse bazında ise THYAO, OSMEN, ISMEN, SISE ve TAVHL'in hareketli olabileceğini açıklayan İntegral Menkul Değerler, bazı hisselerin de 3.çeyrek bilanço beklentileri nedeniyle pozitif fiyatlamalara maruz kalabileceğini belirtiyor.

A+A-

İntegral Menkul Değerlerin 19 Ekim 2023 bültenine göre, endekste 8000 seviyesi üzerinde kalıcılığın sağlanamaması satış baskısını artırdı ve özelikle İsrail-Filistin arasında tırmanışa geçen gerginlik piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

İntegralden yapılan açıklama şöyle

Belirsizliğin arttığı bu dönemlerde kredili ve kaldıraçlı işlemlere dikkat edilmesini öneriyoruz. Dün gece viop tarafı yatay pozitif bir kapanış gerçekleştirdi. Dolayısıyla bu sabah yatay bir başlangıç olabilir. Gün içerisinde 8000 seviyesi üzerinde bir fiyatlama olabilirse pozitiftik olabilir ancak baskının devam etmesi durumunda 7700 seviyesi takip edilmeli. Günün ilk işlem saatlerinde ABD vadelileri sınırlı negatif , ons altında ise yatay bir seyir hakim. Dün gece açıklanan Osmen bilançosu ile birlikte 3.çeyrek bilanço dönemi başlamış oldu. Bugün Ebebek, yarın ise Arçelik bilançoları açıklanacak. Bilanço beklentileri iyi olan sektörlerde pozitif fiyatlamalar görülebilir. Büyüme döneminde yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir.

Teknik olarak baktığımızda aşağı yönlü hareketin devamında yakın destek olarak 7700 seviyesini takip ediyoruz. Yukarı yönlü harekette ise 8000 seviyesini izliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: THYAO, OSMEN, ISMEN, SISE, TAVHL

BIST 100 Endeksi XU100 endeksi gün içinde 50 günlük ortalamsı olan 8020 seviyesine doğru yükseliş denemesi gerçekleştirmesine karşın, 8000 seviyesinin üzerinde tutunamamasıyla birlikte artan satış baskısı sonrası günü %3,36 düşüşle 7843 seviyesinden tamamladı. Takip ettiğimiz ortalamaların altına sarkan endekste hacimde güçsüz kalmaya devam ediyor. Endeksteki baskının devam etmesi durumunda tekrardan 7670 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir. Dünkü geri çekilmelerin ardından görülebilecek tepki alımlarında ise 7900 seviyesi ilk direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Endeks 8000 seviyesinin üzerinde kalıcı olmadığı sürece ise endeksteki tepki alımları sınırlı kalabilir.

Dirençler: 7900 / 8000 / 8100 Destekler: 7800 / 7670 / 7550

VIOP STRATEJİ

 XU030 SPOT EDNEKS BIST 30 VIOP kontratı, spot endeksin 8400 seviyesini geçememesinin ardından artan satış basksııyla birlikte günü sert geri çekilmeyle tamamladı. Takip ettiğimiz kısa vadeli ortalalamaların altında hareket eden spot endeks, 8400 seviyesinin altında kalıcı olması durumunda kontratta baskı artabilir. Olası tepki yükselişlerinde ise 8400 seviyesinin aşılamaması durumunda kontrattaki alımların sınırlı kalmasını bekliyoruz. Geri çekilmelerde spottaki 8100 seviyesi takip edilirken yukarı yönlü hareketlerde ise 8320 seviyesi izleniyor olacak

İlgili Haberler