Bulgaristan ve Romanya, Volkswagen fabrikası için devrede

Bulgaristan ve Romanya, Volkswagen fabrikası için devrede

Romanya, Volkswagen ile yeniden görüşmelere başlarken Bulgaristan teşvikleri iki katına çıkardı

A+A-

Volkswagen Türkiye'deki otomobil fabrika inşa kararını ertelemesinden sonra Romanya, Volkswagen ile yeniden görüşmelere başlarken Bulgaristan teşvikleri iki katına çıkardı

Romanya'da yayın yayımlanan Ziarul Financiar gazetesine göre Ticaret Bakanı Stefan Radu Oprea konuyla ilgili "Volkswagen Group ile yeni bir görüşme başlattık" dedi. Habare göre Romen Bakan, "Romanya'nın şu anda çok iyi bir teknik raporu var ve iş gücü sorunu yok" ifadelerini kullandı. 

Bulgaristan da Volkswagen'in yatırımları için yarışıyor ve Frankfurter Allgemeine gazetesine göre şirketi orada bir tesis kurmaya ikna etmek için finansal teşviklerini ikiye katlamaya hazır.

++++++++

Bulgaristan VW fabrikası için teşviki ikiye katladı

Volkswagen'ın (VW) kuracağı yeni fabrika için yer arayışında Türkiye'nin en ciddi rakibi olan Bulgaristan, fabrika 
için vereceği devlet teşviki miktarını ikiye katladı.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti.

Başkent Sofya merkezli Bulgar otomotivciler birliğinin başkanı olan Plevneliyev gazeteye yaptığı açıklamada, "Volkswagen şirketine 135 milyon euro yerine 250-260 milyon euro teklif etmenin bir yolunu bulduk" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.