Buna şapka çıkarılır; 1.2 milyar dolarlık halka arz!

Buna şapka çıkarılır; 1.2 milyar dolarlık halka arz!

Suudi Arabistan PIF destekli sondaj şirketi ADES ve ana hissedarları, Suudi halka arzındaki hedeflerinin toplamda 1,2 milyar dolar olduğunu açıkladı.

A+A-

Sondaj şirketi ADES’n fiyat aralığı hisse başına 12,5 riyal ila 13,5 riyal olarak belirlendi ve şirketin değeri 15,2 milyar dolar olarak tahmin edildi. Şirketin halka arzında 237.1 milyon yeni hisse satışı gerçekleşirken, Kamu Yatırım Fonu ve diğer hissedarlar da 101.6 milyon hisse satışı yapacak. Bu, şirketin toplam hisselerinin yüzde 30'unu temsil ediyor.

Halka arz talepleri kurumsal yatırımcılar için perşembe gününe kadar alınmaya devam edecek. Perakende alıcılar ise 26 Eylül - 28 Eylül tarihleri arasında taleplerini iletebilecek. Nihai teklif fiyatının ise 20 Eylül'de açıklanması bekleniyor.

ADES, 2021 yılında PIF ile bir anlaşma yaparak yaklaşık 516 milyon dolar değerinde bir anlaşma gerçekleştirdi. Şirket Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da petrol ve gaz sondaj ve üretim hizmetleri sunuyor ve Hindistan da dahil olmak üzere yedi ülkede operasyonlara sahip.

Suudi Arabistan Borsası, 2023 yılına yavaş bir başlangıç yaptı, işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 82 oranında düştü. Ancak ADES halka arzı ve Lumi Rental Co araç kiralama şirketinin halka arzı, krallığın hisse senetlerinin görünümünü artırmış durumda.

ADES'in halka arzdan elde edeceği geliri, borçlarını azaltmak, büyüme stratejilerini finanse etmek ve genel kurumsal amaçları için kullanacağı belirtildi. Halka arzın finansal danışmanları ve küresel koordinatörleri arasında EFG Hermes, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. ve SNB Capital bulunuyor

İlgili Haberler