Ayakkabı üreticisi Birkenstock halka arz oluyor

Ayakkabı üreticisi Birkenstock halka arz oluyor

Alman lüks ayakkabı üreticisi Birkenstock, halka açılmak için harekete geçiyor. Şirketin 8 milyar dolar civarında bir değerleme ile New York Borsası’na listelenmesi bekleniyor.

A+A-

Alman lüks ayakkabı üreticisi Birkenstock, hisselerini New York Borsası'nda listeleyerek halka açılmayı planlıyor. Bununla birlikte, özel sermaye şirketi L Catterton tarafından kontrol edilmeye devam edecek. Şirket, hisse satışının koşullarını ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bildirecek. Ancak uzmanlar 8 milyar dolar civarında bir değerleme bekliyor.

Halka arzı, Goldman Sachs Group, JP Morgan Chase ve Morgan Stanley gibi finansal kuruluşlar, yönetiyor.

Birkenstock, yaklaşık 250 yıl önce kuruldu ve konturlu bir iç taban geliştirerek daha fazla konfor sağladı. Şirket, mantar astarlı modern sandaletleriyle popülerlik kazandı ve Dior, Manolo Blahnik ve Valentino gibi lüks markalarla işbirlikleri yaparak yüksek moda markası haline geldi.

Birkenstock'un ikonik sandaletlerini giyenler arasında hipiler dikkat çekerken, şirketin müşterilerinin yüzde 54'ü Amerika'da, yüzde 36'sı ise Avrupa'da . Birkenstock satışlarının yüzde 72’sini kadınlara yaparken satışların büyük bir kısmı Y, X ve baby boomers nesillerine ait.

İlgili Haberler