Çağlayan'da bir avukat hastanelik

Çağlayan'da bir avukat hastanelik

Çağlayan Adliyesi'nde avukatların üst aramasını kabul etmemeleri sırasında çıkan olaylarda bir kadın avukat yaralanarak hastaneye kaldırıldı

A+A-

Çağlayan Adliyesi'nde avukatların üst aramasını kabul etmemeleri sırasında çıkan olaylarda bir kadın avukat yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatların aranarak içeri alınmasına tepki gösteren bir grup kadın avukata çevikkuvvet polisi müdahale etti. Avukatar, x-ray cihazından geçerken elbiselerini çıkarıp tişörtlerle kaldılar.

Tişörtlerinin üzerinde 'Avukata dokunma, dokunursan yanarsın, diren avukat' yazısı yer aldı. Aramayı geçtikten sonra slogan atan kadın avukatların etrafı çevikkuvvet polisleri tarafından çevrildi. Polis müdürü, avukatlara slogan atmayın uyarısında bulundu. Avukatlar yerlerde sürüklenerek adliye dışına çıkarılmaya çalışıldı. Bir kadın avukat müdahale sırasında yere düşerek başını çarptı.

Çevik Kuvvet polisinin müdahale etmesi sonucu yaralanan avukat Refika Korkmaz hastaneye kaldırıldı. Hüseyin Boğatekin ile Zülfikar Erden adlı 2 avukat da gözaltına alındı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.