Merkez Bankasฤฑ (TCMB) verilerine gรถre cari iลlemler aรงฤฑฤฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn Ocak-Eylรผl dรถnemine gรถre 18.3 milyar dolar azalarak 30.86 milyar dolara geriledi.
TCMB aรงฤฑklamasฤฑnda, “Bu gerilemede, รถdemeler dengesi tablosundaki dฤฑล ticaret aรงฤฑฤฤฑnฤฑn 15.45 milyar dolar azalarak 45.17 milyar dolara dรผลmesi, net hizmet gelirlerinin 2.21 milyar dolar artarak 20.13 milyar dolara yรผkselmesi ve birincil gelir aรงฤฑฤฤฑnฤฑn 802 milyon dolar azalarak 6.63 milyar dolara gerilemesi etkili olmuลtur” denildi.
รte yandan cari aรงฤฑk verisi ardฤฑndan TCMB yaptฤฑฤฤฑ yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, bu verilerden itibaren รdemeler Dengesi ve Uluslararasฤฑ Yatฤฑrฤฑm Pozisyonu Altฤฑncฤฑ El Kitabฤฑ’nฤฑn yeni tanฤฑm ve standartlarฤฑna gรถre yayฤฑmlanmaya baลladฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
TCMB bu รงerรงevede, รถdemeler dengesi istatistiklerinin geriye dรถnรผk olarak Altฤฑncฤฑ El Kitabฤฑ formatฤฑnda gรผncellendiฤini belirtti.
Cari aรงฤฑk verisinin beklentilerin altฤฑnda gelmesi ardฤฑndan dolar/TL 2.2490’dan 2.2463 seviyesine kadar geriledi.







