Chord Energy, Enerplus'ı 3,7 milyar dolara satın alıyor

Chord Energy, Enerplus'ı 3,7 milyar dolara satın alıyor

Chord Energy Corporation, Enerplus Corporation'ı 3,7 milyar dolara satın alıyor.

A+A-

Chord Energy Corp. 3,7 milyar dolar tutarında hisse senedi ve nakit karşılığında Enerplus Corp. şirketini satın alıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Enerplus yatırımcıları hisse başına 1,84 dolar artı 0,10125 adet Chord adi hisse senedi alacaklar.

Calgary merkezli Enerplus'ın satın alınması, Chord'un üretimini günde 287.000 varil petrole eşdeğer bir seviyeye çıkaracak ve Williston Havzası'nda toplam 1,3 milyon net dönümlük bir alana sahip olmasını sağlayacak.

Chord Energy Başkanı ve CEO'su Danny Brown birleşen şirkete liderlik ederken, Enerplus Başkanı ve CEO'su Ian Dundas CEO'nun danışmanı olarak görev yapacak ve üç Enerplus yöneticisiyle birlikte yönetim kuruluna katılacak. Birleşik şirketin yıllık 150 milyon dolara kadar maliyet sinerjisi gerçekleştirmesi beklenirken, bu sinerjilerin vergi sonrası bugünkü değerinin 750 milyon doları aşacağı tahmin ediliyor.

Birleşmenin, diğerlerinin yanı sıra hisse başına nakit akışı ve hisse başına serbest nakit akışı dahil olmak üzere temel finansal ölçütlere hemen katkı sağlaması bekleniyor. Birleşik şirket, düşük kaldıraç oranına sahip güçlü bir bilançoyu korumayı hedeflemekte ve 2024 yılında 1,2 milyar $'lık serbest nakit akışı beklentisiyle sermayeyi hissedarlara geri döndürmeyi taahhüt ediyor.

Her iki şirket de çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ESG) mükemmelliğe olan bağlılıklarını ve her bir kuruluşun en iyi uygulamalarını benimsediklerini vurgulamışlardır. Her iki yönetim kurulu tarafından da onaylanan işlemin, hissedar ve düzenleyici onaylarına tabi olarak 2024 yılı ortasına kadar tamamlanması bekleniyor.

Birleşmenin duyurulması, şirketlerin işlemi tartışmak üzere düzenledikleri ortak bir konferans görüşmesiyle aynı zamana denk geliyor. 

İlgili Haberler