Halk Yatırım Ford Otosan (FROTO) için yeni hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım Ford Otosan (FROTO) için yeni hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım, FROTO-Ford Otosan için hedef fiyatını 1205 TL'den 1477 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Halk Yatırım, Ford Otosan ile ilgili hedef fiyatını 1477 TL'ye revize ederken, 'Al' tavsiyesi vermeyi sürdürdü. Halk Yatırım'ın Ford Otosan raporunda öne çıkan noktalar şöyle:

2024 yılına güçlü satış büyümeleriyle başlangıç yapılmasını sektör için olumlu değerlendirmekle birlikte; enflasyonla mücadele ve mali disiplin çerçevesinde ekonomi yönetimi tarafından uygulanan para ve maliye politikalarının, gecikmeli etkileriyle de birlikte, perakende talebi tarafında baskı oluşturabileceği görüşündeyiz. Bu nedenle, 2024’te hafif araç pazarının %28,6’lık düşüşle 878 bin adet seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz (binek araç tarafında %29,5, hafif ticari araç pazarında %25,4’lük düşüşler). Binek araç pazarı ile ilgili olarak, oldukça yüksek olan talebin normalleşeceği görüşündeyiz. Yılın ilk çeyreğinde, biriken talebin etkisiyle, satış rakamlarındaki yüksek büyümelerin devam edebileceğini; yılın devamında ise, perakende satış rakamlarında sıkılaştırıcı para politikasının gecikmeli etkilerinin gözlenebileceğini tahmin ediyoruz. Diğer taraftan, yüksek enflasyon ortamının fiyatlarda sağladığı desteğin yanı sıra, iyileşen kredi koşullarının desteğinde filo talebinin sektör için önemli katalizörler olacağını düşünüyoruz.
Otomotiv sektörünün son yıllardaki güçlü gelişiminde, yukarıda bahsettiğimiz içsel dinamiklere, pandemi sonrası yaşanan çip krizi ve ham madde fiyatlarındaki artışa bağlı olarak üretimdeki gecikmelerin araç bulunabilirliğinde aksaklıklara neden olmasının şirketlere sağladığı fiyatlama avantajı ve karlılıklarında yüksek artışların eşlik etmesinin etkili olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin olarak ise, araç bulunabilirliğine yönelik risklerin azalmasıyla otomotiv şirketlerinin sahip olduğu fiyatlama avantajının normalleşme eğilimi sergileyeceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda, şirketlerin sahip olduğu pazar hakimiyetlerinin öneminin artacağını ve ihracatçı şirketlerin sahip olduğu döviz bazlı kontratların sunmuş olduğu doğal hedge imkanının olası talep değişimlerine karşı daha korunaklı

kalabileceklerini öngörüyoruz.
Yüksek ihracat payı ve döviz bazlı gelir yapısı sayesinde yurt içi pazarın daralmasından en az etkilenecek olması dolayısıyla, Araştırma kapsamımızda bulunan otomotiv şirketleri arasında FROTO’nun 2024 yılında diğer otomotiv şirketleri arasında ayrışacağını düşünüyoruz. Artan kapasite ve 2024 yılında piyasaya sunulacak olan tam elektrikli 5 model araç satışlarının da finansal performansını destekleyeceğini öngörüyoruz. Yurt içi otomotiv talebinde öngördüğümüz daralmayı değerlemelerimize yansıtmamız neticesinde; Araştırma kapsamımızda bulunan otomotiv şirketleri için hedef fiyatlarımızda ve tavsiyelerimizde değişikliklere gidiyoruz. Bu kapsamda FROTO için 12 aylık hedef fiyatımızı 1.205 TL’den 1.477 TL’ye yükseltirken; TOASO için 12 aylık hedef fiyatımızı 365,80 TL’den 361,80 TL’ye, DOAS için ise 12 aylık hedef fiyatımızı 372,70 TL’den 362,10 TL’ye indiriyor, ‘AL’ yönünde bulunan tavsiyelerimizi ise koruyoruz.


İlgili Haberler