CHP'den 100. yıl için özel para

CHP'den 100. yıl için özel para

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) partinin 100. yıl kuruluş yıldönümü için hatıra para ve pul bastırdı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, parti tarafından düzenlenecek olan 100. yıl etkinliklerini duyurdu. Bankoğlu, etkinliklerin 8, 9 ve 10 Eylül tarihlerinde yapıldığını belirtti. Bu etkinlikler kapsamında çeşitli illerde CHP'nin geçmiş, bugün ve geleceğini kapsayan panel ve söyleşiler düzenlenecek.

chp-pul_2-001.jpg

Bankoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile CHP'nin koparılamayacak ortak değerlerle birbirine bağlı olduğunu vurguladı. CHP'nin ilkelere dayanması sayesinde tüm saldırılara rağmen gücünü ve güncelliğini koruduğunu belirten Bankoğlu, CHP'nin Atatürk'ün bir emaneti olduğunu söyledi. Partinin görevinin Cumhuriyet ve kurucu değerlerine saldıranlara karşı bu emanete sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Bankoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği 6 okun 100 rakamında sembolleştiğini ifade etti ve 100. yıl tanıtımı kapsamında kısa film, belgesel ve görsellerin hazırlandığını duyurdu. Aynı zamanda CHP'nin 100. yılı anısına 1923 hatıra paraları ve hatıra pulları hazırlattıklarını ve CHP için bir marş bestelediklerini de paylaştı.

Bankoğlu, 100. yıl etkinliklerinin sadece 8, 9 ve 10 Eylül ile sınırlı olmadığını belirterek, farklı illerde partinin geçmiş, bugün ve geleceğini konu alan panel ve söyleşiler düzenleneceğini söyledi. Etkinliklerin 8 Eylül akşamı genel merkezde başlayacağını ve 9 Eylül'de Kurucu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda toplam 1922 kişi ile buluşacaklarını belirtti. Aynı gün akşam saatlerinde ise Anıtpark'ta bir etkinlik düzenlenecek ve Burhan Şeşen konseri gerçekleştirilecektir. Son olarak, 10 Eylül'de 100. Yıl Hatıra Ormanı'nın ilk fidanlarının dikileceği bilgisini paylaştı.

Bankoğlu, bu büyük mirası ve değerleri yaşatarak Türkiye'yi aydınlık bir geleceğe taşıyacaklarına olan inançlarının tam olduğunu ifade etti ve herkese 100. yılın kutlu olmasını diledi.