Çin ABD'nin ek vergilerine karşılık verecek

Çin ABD'nin ek vergilerine karşılık verecek

Çin Maliye Bakanlığı, ABD'ni 300 milyar dolar tutarında Çin malına ek gümrük tarifesi uygulaması halinde Çin'in de bunlara karşı tedbirlerle yanıt vermesi gerektiğini açıkladı.

A+A-

Çin ABD'nin yüzde 10 yeni tarife ile Trump-Xi anlaşmasını ihlal ettiğini söyledi. Çinli yetkililer ayrıca ABD’nin hamlelerine karşı önlemler alınması gerektiğini ve ABD’nin bu eyleminin Osaka toplantısında varılan oybirliğini ihlal

Çin Maliye Bakanlığı, ABD'ni 300 milyar dolar tutarında Çin malına ek gümrük tarifesi uygulaması halinde Çin'in de bunlara karşı tedbirlerle yanıt vermesi gerektiğini açıkladı. Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin mallarına ek gümrük tarifesi uygulamasının ile ülkenin liderlerinin Haziran ayı sonunda G20 toplantısında vardıkları uzlaşmanı ihlali olduğunu da savundu. Bakanlık, ABD'yi iki ülke arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde müzakere yoluna geri dönmeye çağırdı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.