รin Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, ลi gรถrรผลmede, Baลkan Joe Biden ile hafta baลฤฑnda Endonezya’nฤฑn Bali Adasฤฑ’nda dรผzenlenen G20 Zirvesi’ndeki buluลmasฤฑnฤฑn “yapฤฑcฤฑ ve stratejik olduฤunu”, “รin-ABD iliลkilerini ileriye gรถtรผrmek aรงฤฑsฤฑndan bรผyรผk รถnem taลฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ” belirtti.
ฤฐki tarafฤฑn, karลฤฑlฤฑklฤฑ anlayฤฑลฤฑ geliลtirmesini, yanlฤฑล algฤฑlama ve hesap hatalarฤฑndan kaรงฤฑnmasฤฑ ve iliลkileri yeniden saฤlฤฑklฤฑ ve istikrarlฤฑ geliลim doฤrultusuna sokmasฤฑnฤฑ umduklarฤฑnฤฑ ifade eden ลi, Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Harris’ten bu sรผreรงte olumlu rol oynamasฤฑnฤฑ dilediklerini kaydetti.
Harris de, devlet baลkanlarฤฑ arasฤฑndaki gรถrรผลmeyi “baลarฤฑ” olarak gรถrdรผklerini vurgulayarak, ABD’nin รin ile รงatฤฑลma veya cepheleลme arayฤฑลฤฑnda olmadฤฑฤฤฑnฤฑ, iki tarafฤฑn kรผresel sorunlarda birlikte รงalฤฑลmasฤฑ ve iletiลim kanallarฤฑnฤฑ aรงฤฑk tutmasฤฑ gerektiฤini dile getirdi.
ลi ve Biden, 14 Kasฤฑm’da G20 Zirvesi marjฤฑnda 3,5 saat sรผren bir gรถrรผลme yapmฤฑลtฤฑ. Gรถrรผลme, iki liderin Biden’ฤฑn geรงen yฤฑlฤฑn baลฤฑnda gรถreve baลlamasฤฑndan bu yana ilk yรผz yรผze buluลmasฤฑ olmuลtu.
ABD ile รin arasฤฑnda kรผresel gรผรง rekabetinin ve gerilimlerin arttฤฑฤฤฑ dรถneme denk gelen gรถrรผลmede, “farklฤฑlฤฑklarฤฑn idare edilmesi” ve “iliลkilerin olumlu doฤrultuya yรถnelmesine” yรถnelik dilek ve mesajlar รถne รงฤฑkmฤฑลtฤฑ.







