รin Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ Sรถzcรผsรผ Hong Lei, รin’in reform ve dฤฑลa aรงฤฑlma politikasฤฑnฤฑ kararlฤฑlฤฑkla yรผrรผtmeye devam edeceฤini kaydetti.
รin Uluslararasฤฑ Radyosu’nun haberine gรถre, bugรผn dรผzenlenen basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, reform ve dฤฑลa aรงฤฑlmanฤฑn รin’in temel politikalarฤฑndan olduฤunu ve รin’in bu yolda ilerlemeyi sรผrdรผreceฤini belirten Sรถzcรผ Hong, รถnรผmรผzdeki dรถnemde รin ekonomisinin yรผzde 7’lik bรผyรผme oranฤฑnฤฑ da koruyacaฤฤฑnฤฑ kaydetti.
รin’in yeni รผst dรผzey dฤฑลa aรงฤฑlma politikasฤฑ uygulayacaฤฤฑnฤฑ dile getiren Sรถzcรผ, piyasaya giriล, finansal hizmet, fikri mรผlkiyetin
korunmasฤฑ gibi alanlarda daha fazla tedbir alฤฑnarak adil rekabet ortamฤฑnฤฑn saฤlanacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.
รin’in kapsamlฤฑ stratejik ortaฤฤฑ olan Avrupa Birliฤi’nin (AB), aynฤฑ zamanda รin’in en bรผyรผk ticaret ortaฤฤฑ olduฤunu belirten Sรถzcรผ Hong, รin-AB ticaret iliลkilerinin, รin’in reform ve dฤฑลa aรงฤฑlฤฑm sรผrecinde yeni bir dรผzeye taลฤฑnacaฤฤฑna inandฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi.







