Çin'de açığa satışlara sıkı denetim

Çin'de açığa satışlara sıkı denetim

Çin'de açığa satışlara yönelik önlemler daha da sıkılaştırılarak spekülatörlerin saatlik fiyat değişimlerinden kâr elde etmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor

A+A-

Çin'de açığa satışlara yönelik önlemler daha da sıkılaştırılarak spekülatörlerin saatlik fiyat değişimlerinden kâr elde etmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çin borsaları ve piyasa düzenleyicileri hükümet öncülüğünde Haziran ayında zirveyi görmesinden bu yana yüzde 30 kayıp yaşayan piyasalarda çöküşün önüne geçebilmek adına alınan önlemler çerçevesinde açığa satışları da engelliyor.

Baş döndürücü bir yükselişin ardından gelen satışlar yatırımcıların Çin borsalarına olan güvenlerini zedelemekle beraber bazı yabancı yatırımcıların kafasında şu an iktidardaki Komunist Parti'nin finansal sistemde istikrarı ne kadar devam ettirebileceğine dair soru işaretleri doğuruyor.

Shanghai ve Shenzhen borsaları dün akşam ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda yeni kuralların duyurusunu yaparak işlemcilerin aynı gün içerisinde ödünç almasını ve yeniden ödemesini yasakladığını belirtti.

Çin Tahvil Düzenleme Komisyonu (CSRC), "kötü niyetli" açığa satışlara yönelik savaş başlatırken, aynı zamanda piyasa volatilitesinden faydalanan otomatik satışların kullanımını da sıkı bir incelemeden geçiriyor.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.