Çinli devden silikon üretimi için 3,9 milyar dolarlık proje

Çinli devden silikon üretimi için 3,9 milyar dolarlık proje

Tongwei, silikon üretimini artırmak için 3,9 milyar dolarlık proje planlıyor.

A+A-

Çinli Tongwei, güneş pillerinde kullanılan silikon üretim kapasitesini genişletmek için 28 milyar yuan (3,9 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Tongwei, Şangay Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan'daki Ordos şehrinde yıllık toplam 500.000 ton endüstriyel silikon ve 400.000 ton polisilikon üretim kapasitesine sahip bir proje planladığını bildirdi.

Yatırımın, dünyanın en büyük polisilikon üreticisi Tongwei'nin İç Moğolistan'daki zengin doğal kaynaklardan tam olarak faydalanmasını sağlayacağını belirten şirket, projenin 2023 ve 2024 yıllarında gelir ve net kar üzerinde önemli bir etkisinin olmayacağını kaydetti.

Açıklamada, yıllık 200.000 ton endüstriyel silikon ve 200.000 ton polisilikon kapasitesine sahip projenin ilk aşamasına yaklaşık 13 milyar ila 14 milyar yuan arasında yatırım yapılacağı belirtildi.

Şirketin ilk aşamayı 2025 yılı sonuna kadar faaliyete geçirmeyi hedeflediği, ikinci aşamanın başlamasının ise piyasa koşullarına bağlı olduğu belirtildi.

İlgili Haberler